Στα χέρια του Λιονέλ Μέσι κατέληξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η «Χρυσή Μπάλα».

Ο Αργεντινός άσος ήρθε πρώτος στη σχετική ψηφοφορία κι έτσι αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης για το 2011, κερδίζοντας το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» που απονέμει το γαλλικό περιοδικό «France Football» μαζί με τη FIFA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Μέσι άφησε πίσω του τον Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης και τον συμπαίκτη του στους «μπλαουγκράνα», Τσάβι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αστέρας της Μπαρτσελόνα με την τρίτη διαδοχική κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας» ισοφάρισε το ρεκόρ του νυν προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί (το είχε καταφέρει τις χρονιές 1983, 1984 και 1985).

Αμέσως μετά τη βράβευσή του από τον Πλατινί, ο Μέσι δήλωσε: «Είναι μια τεράστια χαρά για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν, την ομάδα μου, τον προπονητή μου και τους συμπαίκτες μου. Επίσης, θέλω να μοιραστώ αυτό το βραβείο με τον Τσάβι. Σας ευχαριστώ ξανά όλους και ελπίζω να είμαι ξανά εδώ και του χρόνου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κορυφαίος προπονητής ο Γκουαρντιόλα

Στη μάχη των πάγκων, κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο «τιμονιέρης» της Μπαρτσελόνα, Πέπε Γκουαρντιόλα, ο οποίος επικράτησε των σερ Άλεξ Φέργκιουσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Ζοσέ Μουρίνιο (Ρεάλ Μαδρίτης).

Κορυφαίο γκολ της χρονιάς ανακηρύχθηκε αυτό του βραζιλιάνου Νεϊμάρ, ενώ καλύτερη παίκτρια ποδοσφαίρου για το 2011 αναδείχθηκε η αρχηγός της εθνικής ομάδας της Ιαπωνίας, Χομάρε Σάουα.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης