Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σούου Κίι, θα μπορούσε να διαδραματίσει έναν ρόλο στους κόλπους της κυβέρνησης της χώρας, δηλαδή έναν «πολιτικό» ρόλο, αν ξανακερδίσει την έδρα της στις μερικές βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 1η Απριλίου, δήλωσε σήμερα σύμβουλος της προεδρίας της Μιανμάρ.

Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης θα μπορούσε να αναλάβει ένα κατάλληλο αξίωμα στην ανώτερη δημόσια διοίκηση της χώρας της, διευκρίνισε ο Νάι Ζιν Λατ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να διοριστεί στην κυβέρνηση», προσέθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το τι επιθυμεί η ίδια.

Η βραβευμένη με Νομπέλ Ειρήνης Σούου Κίι, 66 ετών σήμερα, είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο ότι επιθυμεί να είναι υποψήφια στις εκλογές αυτές, για πρώτη φορά στην πολιτική καριέρα της.

Το κόμμα της, η Εθνική Ένωση για τη Δημοκρατία (NLD) είχε σαρώσει στις εκλογές του 1990, κερδίζοντας 392 από τις 485 θέσεις στο κοινοβούλιο, όμως η στρατιωτική χούντα της χώρας αρνήθηκε να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα.Το NLD διαλύθηκε πέρσι αφού αρνήθηκε να συμμετάσχει στις εκλογές επειδή με βάση τον εκλογικό νόμο θα έπρεπε να διαγράψει από μέλος του την Σούου Κίι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης