Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία το Σάββατο από τα δυτικά για να επιστρέψει όμως τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας. Οι άνεμοι θα σημειώσουν ύφεση και θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 7 και στο Ιόνιο τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Αττική:Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες προβλέπονται με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Από το βράδυ πάντως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά θα φτάνουν πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεσσαλονίκη:Νεφώσεις με χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (πάνω από 400 μέτρα) προβλέπονται, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη:Αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά ημιορεινά χιόνια. Τα φαινόμενα που μέχρι το πρωί θα είναι ισχυρά στα ανατολικά βαθμιαία το απόγευμα και από τα δυτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται και χιονόνερο στην Πελοπόννησο πιθανόν καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά και Εύβοια.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια το πρωί θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Νεφώσεις με λίγες βροχές τις πρωινές ώρες, στη νότια Πελοπόννησο πιθανόν να σημειωθούν καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Πριν το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 9 μποφόρ και στο Ιόνιο πιθανόν να φτάνουν τα 10 μποφόρ με τάση εξασθένησης από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο θα είναι τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη:Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές προβλέπονται. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης, σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου και από το απόγευμα θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές που το βράδυ θα εξασθενήσουν.Οι άνεμοι στα νότια θα είναι νότιοι 6 με 8 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν και στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης