Πυρά κατά της κυβέρνησης της Συρίας εξαπέλυσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός του Κατάρ κατηγορώντας τον πρόεδρο της ασιατικής χώρας, Bashar al-Assad για υποκρισία και αδιαλλαξία, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

«Η Συρία δεν εφαρμόζει τη συμφωνία με τον Αραβικό Σύνδεσμο που έχει σκοπό να σταματήσει η βία στη χώρα. Ο στρατός παραμένει στις πόλεις και το μακελειό δεν έχει σταματήσει τις τελευταίες 10 ημέρες που βρίσκονται οι παρατηρητές στο έδαφός της. Η παραμονή τους εκεί αποτελεί χαμένο χρόνο», τόνισε ο Sheikh Hamad bin Jassim al Thani.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιτροπή του Αραβικού Συνδέσμου πρόκειται να συγκληθεί την Κυριακή προκειμένου να συζητήσει για την προκαταρκτική έκθεση των παρατηρητών οι οποίοι εστάλησαν στη Συρία και να επαληθεύσουν το κατά πόσον η Δαμασκός εφαρμόζει το σχέδιο που υπέγραψε και προέβλεπε τον τερματισμό της καταστολής από τις δυνάμεις Ασφαλείας των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που ξεκίνησαν στα μέσα Μαρτίου.

«Θα ακούσουμε την έκθεση της αποστολής και κατόπιν η επιτροπή του Αραβικού Συνδέσμου θα αποφασίσει τι θα κάνουμε. Δεν μπορούμε να μένουμε εκεί και να χάνουμε χρόνο όσο οι σκοτωμοί συνεχίζονται», πρόσθεσε.

Οι παρατηρητές άρχισαν να εργάζονται στις πόλεις της Συρίας την 26η Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης