Συνθήματα κατά της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας ακούστηκαν κατά τη διάρκεια των τελετών Αγιασμού των Υδάτων στην Αθήνα, τον Πειραιά αλλά και τη Χαλκίδα, όπου και παρευρέθη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Πολίτες που παρακολουθούσαν την τελετή στη Χαλκίδα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον των εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, κατά των μέτρων λιτότητας, αλλά και κατά της ανεργίας που πλήττει τους κατοίκους της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, μερίδα οργισμένων πολιτών φώναξε «Παπούλια, παραιτήσου», «Ο Παπούλιας στο νερό». Βάσει του άρθρου 168 παρ. 2 του ποινικού κώδικα που αφορά στην προσβολή προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι έξι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις και διώκονται αυτεπάγγελτα. Επίσης σχηματίζεται δικογραφία και οι έξι πολίτες (3 άνδρες, 3 γυναίκες), μεταξύ αυτών μέλη του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και οι άλλοι επίσημοι που παρευρέθησαν στην τελετή αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Παπούλιας έγινε αποδέκτης έντονων επικρίσεων και γιουχαϊσμάτων κατά την στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Aκούστε πώς μας περιέγραψε το συμβάν ο δημοσιογράφος του faxnews

Τα «άκουσαν» οι πολιτικοί στη Θεσσαλονίκη

Τα μοναδικά μέλη του Κοινοβουλίου που βρέθηκαν στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στον Θερμαϊκό κόλπο ήταν ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, ο βουλευτής της Ν.Δ., Κώστας Γκιουλέκας και ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Άγγελος Κολοκοτρώνης.

Λίγα λεπτά μετά τη λήξη της τελετής και ενώ οι πολιτικοί εκπρόσωποι αποχωρούσαν, ακούστηκαν φωνές διαμαρτυρίας από το πλήθος. Εκείνη την ώρα περπατούσε ο Γιάννης Μαγκριώτης, ωστόσο τα γιουχαΐσματα και οι ύβρεις απευθύνονταν συνολικά στους πολιτικούς.

Πειραιάς: Αποδοκίμασαν την κυβερνητική πολιτική

Στο επίκεντρο του εορτασμού των Θεοφανείων βρέθηκε και φέτος το λιμάνι του Πειραιά, όπου ο Αγιασμός των Υδάτων πραγματοποιήθηκε χοροσταντούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, με τη ρίψη του Τίμιου Σταυρού στη θάλασσα, ανάμεσα στα ναρκαλιευτικά «Καλυψώ», «Ευ. Νίκη» και «Καλυστώ».

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και βουλευτές όλων των κομμάτων.

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της τελετής, ο Αντ.Σαμαράς ευχήθηκε «χρόνια πολλά σε όλους, να είμαστε μονοιασμένοι, να αντέξουμε στα δύσκολα και με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε».

Παρόντες στην τελετή ήταν και πρώην εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Δραπετσώνας, οι οποίοι αποδοκίμασαν την κυβερνητική πολιτική, ζητώντας μέτρα κατά της ανεργίας.

Στην Αθήνα η τελετή Αγιασμού των Υδάτων έγινε στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι, παρουσία του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου και των βουλευτών Μιχάλη Καρχιμάκη, Προκόπη Παυλόπουλου, Όλγας Κεφαλογιάννη και Θανάση Πλεύρη, που αποδοκιμάστηκαν από συγκεντρωμένους πολίτες.

Αίσθηση προκάλεσαν τα δρακόντεια μέτρα που έλαβε η αστυνομία στην περιοχή του Κολωνακίου, προς αποφυγή επεισοδίων.

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου πραγματοποίησε, το πρωί, την τελετή Αγιασμού των Υδάτων στην προβλήτα Μικρού Κούλε στο Λιμεναρχείο, ενώ ακολούθησε κέρασμα στο καφέ «Μαρίνα».
 

Ωστόσο, κατά την αποχώρηση των επισήμων, σύμφωνα με το cretalive.gr, μερίδα των συγκεντρωμένων πολιτών αποδοκίμασε τους βουλευτές με συνθήματα κατά του μνημονίου και κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του Ηρακλειώτη βουλευτή Μ. Κεφαλογιάννη. Το επεισόδιο δεν πήρε μεγαλύτερη έκταση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης