Σε ισχύ τίθεται ένας νόμος που απαγορεύει σε άνδρες να εργάζονται σε καταστήματα εσωρούχων στη Σαουδική Αραβία, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Οργανώσεις ακτιβιστών εκτιμούν πως αυτή η απόφαση αποτελεί ένα πρωταρχικό βήμα για τη χειραφέτηση των γυναικών οι οποίες στερούνται βασικές ατομικές ελευθερίες. Εδώ και αρκετά χρόνια τα παράπονα των γυναικών για την κατάσταση που επικρατούσε στα καταστήματα εσωρούχων ήταν έντονα. Παράλληλα, μέσα στο 2011 είχε ξεκινήσει μια συντονισμένη προσπάθεια των γυναικών για την άσκηση πίεσης στον βασιλιά της χώρας, Abdullah, προκειμένου να «ανοίξει» το επάγγελμα στους εκπροσώπους του γυναικείου φύλου και αν γίνεται να ανήκει πλέον μόνο σε αυτούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αισθανόμουν πολύ άσχημα που αναγκαζόμουν να αγοράζω εσώρουχα από έναν υπάλληλο ο οποίος ήταν άνδρας. Σε ορισμένα μάλιστα καταστήματα δεν υπήρχαν δοκιμαστήρια. Αρκετές φορές προτιμούσα να ψωνίσω από άλλες γειτονικές χώρες παρά να αποκαλύψω το νούμερο της περιφέρειάς μου σε ένα άνδρα», αναφέρει σε δηλώσεις της στο Associated Press μια ακτιβίστρια.

Τελικά, ύστερα από το μποϊκοτάζ που οργανώθηκε μέσω Facebook, οι Αρχές προχώρησαν σε αυτή την απόφαση σε μια προσπάθεια να αμβλύνουν τις αντιδράσεις.

Το «άνοιγμα» στα καταστήματα εσωρούχων αναμένεται να δημιουργήσει 40.000 νέες θέσεις εργασίας για τις γυναίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Αποκεφάλισαν «μάγισσα» στη Σαουδική Αραβία, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011, 00:52
Η οδήγηση θέτει σε κίνδυνο την… παρθενία!, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011, 01:37

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης