Από την πλευρά τους, ανοιχτό άφησαν την Τετάρτη το ενδεχόμενο απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, καθώς η συνάντησή τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών κατέστη άκαρπη.

Οι δυο πλευρές διαφωνούν γύρω από την κατάργηση της μεταβατικής περιόδου απελευθέρωσης του επαγγέλματος, που είχε θεσπιστεί από τον κ. Δημ. Ρέππα, αλλά και το ύψος του διοικητικού τέλους απόκτησης άδειας οχήματος δημοσίας χρήσεως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οδηγοί θα συνεδριάσουν την Πέμπτη για να καθορίσουν τη στάση τους και τη μορφή των κινητοποιήσεών τους.

«Τα βρήκαν» ΝΔ και υπουργείο Μεταφορών

Σε συμφωνία φαίνεται πως κατέληξε το υπουργείο Μεταφορών και η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με την κατάργηση της μεταβατικής περιόδου στην απελευθέρωση του φορτηγών και των βυτιοφόρων, που θα συζητηθεί την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν όσον αφορά μία «ενισχυμένη» τροπολογία που θα οδηγήσει στην ψήφιση της από τη ΝΔ, καθώς, πέραν της κατάργησης της μεταβατικής περιόδου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπει αύξηση του ποσού της εγγύησης που θα πρέπει να καταβάλουν οι νέοι μεταφορείς, απαγόρευση δραστηριοποίησης στην Ελλάδα εταιριών κρατών εκτός Ε.Ε. και υποχρέωση χρήσης οχημάτων EURO 5 για τους νέους μεταφορείς.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης