Σκληρή επίθεση στον υπουργό ΠΕΚΑ, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, εξαπολύει το σωματείο ΔΑΚΕ – ΓΕΝΟΠ, με αφορμή αφενός την κατάργηση της έκπτωσης 80% στους λογαριασμούς του ρεύματος για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους της ΔΕΗ και αφετέρου τις αυξήσεις στα τιμολόγια, μη διστάζοντας να τον χαρακτηρίσουν έως και «υπουργό εθνικής μειοδοσίας».

Όπως επισημαίνει το σωματείο, ο κ. Παπακωνσταντίνου επιχειρεί να συνδέσει τις αυξήσεις των τιμολογίων με τις παροχές της Επιχείρησης προς τους εργαζομένους της, με στόχο «να συγκαλυφθεί ο πραγματικός λόγος των αυξήσεων των τιμολογίων, που δεν είναι άλλος από την επιβαλλόμενη στρεβλή αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος (ΟΤΣ), λόγω της υπερβολικής επιδότησης των ΑΠΕ από το Υπουργείο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επιδοτούμε δηλαδή όλοι οι Έλληνες το υπέρμετρο κέρδος των ιδιωτικών επενδύσεων στις ΑΠΕ με επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού. Αυτό πράττει ο «φιλολαϊκός» υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου με τα τεράστια προγράμματα φωτοβολταϊκών επενδύσεων που προωθεί και την «μικρή» ΔΕΗ που ονειρεύεται. Θα μπορούσε εύκολα κάποιος να πει ότι ο άνθρωπος έχει αναλάβει «εργολαβικά» και με το αζημίωτο το έργο να δώσει την Επιχείρηση στα συμφέροντα των δανειστών μας στη μικρότερη δυνατή τιμή, με σχεδόν μηδενικό μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος», αναφέρει το σωματείο.

Όσον αφορά το μειωμένο τιμολόγιο του προσωπικού της ΔΕΗ, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι είναι αποτέλεσμα ΣΣΕ και Νόμων και δόθηκε έναντι υποχρεωτικής αντίστοιχης αύξησης μισθού που αδυνατούσε να καταβάλει σε χρήμα ο εργοδότης.«Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι είναι σε επαγρύπνηση. Δεν θα του επιτρέψουμε να πετύχει τους σκοπούς του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:energypress
Eπιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης