Μείζον οικονομικό, πολιτικό και ηθικό ζήτημα εγείρεται από τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, κ. Γιάννη Καπελέρη καθώς και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, «το ζήτημα παίρνει ακόμη σοβαρότερες διαστάσεις, εφόσον αληθεύουν οι ισχυρισμοί Καπελέρη, ότι τα πρόστιμα δεν εισπράττονταν ενόψει νομοθετικής ρύθμισης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι για όλα αυτά δεν αρκεί η καθυστερημένη απομάκρυνση του κ. Καπελέρη, αλλά απαιτούνται άμεσα τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Από την πλευρά του, το ΛΑΟΣ για το ίδιο θέμα εξέφρασε τον προβληματισμό του για το κατά πόσο «η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ελέγχεται επαρκώς και αποτελεσματικά από την Εκτελεστική Εξουσία».

«Το δεύτερο κρούσμα αναξιοπιστίας στο χώρο του οικονομικού εγκλήματος μεγιστοποιεί τον προβληματισμό μας, κατά πόσον ο ευαίσθητος αυτός τομέας, η καταπολέμηση δηλαδή της φοροδιαφυγής, ελέγχεται επαρκώς και αποτελεσματικά από την Εκτελεστική Εξουσία» επισήμανε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ, και πρόσθεσε ότι περιμένει «μία έντιμη απάντηση από τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών. Ελπίζουμε πληρέστερη από αυτή που δόθηκε για τους δύο εισαγγελείς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων την κλήση ως υπόπτων των Καπελέρη και Πανταζή σε υπόθεση μη είσπραξης προστίμων από το υπουργείο οικονομικών, η συνεκπρόσωπος τύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ακόμη μια φορά φαίνεται πως η ασυλία της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας είναι εγγενής στο πολιτικό σύστημα και η διαφθορά αφορά στα υψηλότερα κλιμάκια του κρατικού μηχανισμού. Ελπίζουμε να μην παρεμποδιστεί στο εξής η Δικαιοσύνη να ρίξει άπλετο φως όχι μόνο στην συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά συνολικά στις σκοτεινές “φορολογικές διευκολύνσεις” του τύπου 4-4-2 που συντέλεσαν στα σημερινά δημοσιονομικά αδιέξοδα».

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης