Οι εξελίξεις του τελευταίου εικοσιτετραώρου επιβεβαιώνουν μέχρι κεραίας τις αποκαλύψεις της zοugla.gr για τους πραγματικούς λόγους που ώθησαν τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη να υποβάλουν την παραίτησή τους, προκαλώντας μείζονα κρίση στη Δικαιοσύνη αλλά και το πολιτικό προσκήνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Γενικού Γραμματέα του Υπ. Οικονομικών Γ. Καπελλέρη και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος γιατί έκανε τα «στραβά μάτια» στα κυκλώματα λαθραίας διακίνησης καυσίμων, αποτελεί απόδειξη πέραν κάθε αμφιβολίας για την λειτουργία «Μαφίας» στο κύκλωμα διακίνησης και νοθείας καυσίμων.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Γεώργιος Σούρλας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Γ. Καπελέρη στην οποία επισημαίνει τα εξής:

Σχετικά με την υπόθεση Καπελέρη ο Γ. Σούρλας δήλωσε ότι το Μάρτιο του 2011 ενημέρωσε τηλεφωνικά τον τότε ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ και του διαβίβασε φάκελο για τη νοθεία και το λαθρεμπόριο καυσίμων. Δυστυχώς όμως ούτε περισσότερα στοιχεία ζήτησε ο κ. Καπελέρης ούτε απάντησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H zougla.gr φέρνει στη δημοσιότητα τέσσερεις επιστολές του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Σούρλα και ένα ενημερωτικό σημείωμα για την κορυφή του παγόβουνου αυτής της υπόθεσης που είναι το γιγαντιαίο δίκτυο νοθείας στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι επιστολές απευθύνονται σε δύο υπουργούς Αμύνης, τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο και στους δύο Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, πρώην και νυν κ.κ Σανιδά και Τέντε. Το σημείωμα δόθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Οι επιστολές συνοδεύονται από πλήρη φάκελο με στοιχεία.

Οι παραλήπτες των επιστολών σιώπησαν. Η Βουλή απλώς άκουσε. Οι υποθέσεις κουκουλώθηκαν έως την στιγμή που οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς άρχισαν να «σκαλίζουν» τον φάκελο. Τα αποτελέσμτα είναι γνωστά. Το σκηνικό κρίσης της περασμένης εβδομάδας καταδεικνύει το εύρος της ισχύος του μαφιόζικου κυκλώματος που λυμαίνεται τα καύσιμα στήνοντας ένα άρτι και αποτελεσματικό δίκτυο λαθραίας διακίνησης και νοθείας.

Ογκώδεις φάκελοι με στοιχεία-φωτιά

Την περίοδο του Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στις 19/1/2007 ο κ. Σούρλας είχε παραδώσει έναν ογκωδέστατο φάκελο στον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στον οποίο εμπεριέχονταν όλα τα αδιάσειστα στοιχεία για την ποιότητα των καυσίμων των οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων όπως και της Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος. Η υπόθεση ως φαίνεται μπήκε στο συρτάρι και έκτοτε ουδέποτε ασχολήθηκε επί των ημερών του στο Υπουργείο ο κ. Μεϊμαράκης.

  

Την ίδια ακριβώς περίοδο εστάλη ο ίδιος φάκελος, διά επιστολής, και στον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργο Σανιδά, ο οποίος μάλιστα έλαβε και προφορική ενημέρωση για τις ανυπολόγιστες επιπτώσεις του νοθευμένου πετρελαίου στην υγεία, στο περιβάλλον αλλά και για τις φθορές στους κινητήρες των οχημάτων, με τις τεράστιες επιπτώσεις της λαθροδιακίνησης πετρελαίου στην Εθνική Οικονομία. Η πάταξη, βεβαίως, των «χρυσοφόρων» κυκλωμάτων δεν επήλθε. Αντιθέτως εδώ και τόσα χρόνια οργιάζει η δράση τους.

Τρία χρόνια μετά ο κ. Σούρλας επανήλθε. Απευθύνθηκε πρωτίστως στον εισαγγελέα του Α.Π. Ιωάννη Τέντε, πληροφορώντας τον ότι από το 2004 κατέχει επαρκή στοιχεία από αναλύσεις δειγμάτων πετρελαίου το οποίο προμηθεύονται από δεξαμενές καυσίμων των Ε.Δ. Μάλιστα κατήγγειλε τις εικονικές εξαγωγές ή παράνομες επαναεισαγωγές με πρωταγωνιστές δικαστές, υπαλλήλους τελωνείων και ανώτατων υπαλλήλων του ΣΔΟΕ διαπράττοντας οικονομικό έγκλημα τεραστίων διαστάσεων.

Ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας που γνώριζαν τις καταγγελίες για τη μαφία των καυσίμων ήταν ο νυν υπουργός Oικονομικών, τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος στις 14 Μαρτίου του 2011 έλαβε φάκελο με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης ώστε να μεριμνήσει και να βάλει ένα τέρμα στην οργιώδη και δίχως έλεγχο δράση των κυκλωμάτων πίσω από τα οποία κρύβονται μεγάλα συμφέροντα. Πόσο μάλλον όταν οι Ε.Δ είναι ένας από τους κυρίαρχους πελάτες στην ελληνική αγορά και η ανάθεση προμήθειας πετρελαίου έχει μεθοδευτεί ήδη από την περίοδο της Χούντας (1969) και συγκεκριμένα με νόμο του συνταγματάρχη Μακαρέζου. Παράλληλα κατατέθηκαν τα στοιχεία που αφορούσαν την άνευ διαγωνισμού βάση της κοινής υπουργικής απόφασης 2150/28-2-1969 της Δικτατορίας στον πρόεδρο της επιτροπής ανταγωνισμού Κυριτσάκη Δημήτρη ενώ συντάχτηκε ενημερωτικό σημείωμα για το λαθρεμπόριο καυσίμων στις ένοπλες δυνάμεις και κοινοποιήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

    

Υπενθυμίζεται ότι η zougla.gr και το zougla radio είχαν αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή το παρασκήνιο που κρυβόταν πίσω από τις «παραιτήσεις» των δυο εισαγγελικών λειτουργών.

Μάλιστα στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ο κ. Σούρλας είχε αποκαλύψει ότι η υπόθεση των «λαθρεμπόρων» κρυβόταν πίσω από την επίδοξη «καρατόμηση» των δυο λειτουργών, ενώ παράλληλα είχε αποκαλυφθεί ότι οι δυο εισαγγελείς είχαν ολοκληρώσει την έρευνα που αφορούσε το πρόσωπο του κ. Καπελέρη.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: 

H υπόθεση Καπελέρη

Ποινική δίωξη ασκήθηκε τη Δευτέρα κατά του γενικού γραμματέα Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων, κ. Καπελέρη, καθώς δεν επέβαλλε τα προβλεπόμενα πρόστιμα στις εταιρείες καυσίμων, κάνοντας τα «στραβά» μάτια.

Πλέον, τον δρόμο της κυρίας ανάκρισης θα πάρει η υπόθεση «κουκουλώματος» προστίμων που είχαν επιβληθεί σε λαθρεμπόρους καυσίμων. Ήδη ο φάκελος της ογκωδέστατης δικογραφίας βάσει της οποίας θα κληθούν να απολογηθούν ο γενικός γραμματέας Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων, κ. Καπελέρης και η διευθύντρια ελέγχων τελωνείων, κα Πανταζή διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και συγκεκριμένα στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.

Οι δυο κατηγορούμενοι αναμένεται να κληθούν ενώπιον τακτικού ανακριτή ο οποίος θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες και άλλων προσώπων και δη των ηθικών αυτουργών. Σε περίπτωση που ο δικαστικός λειτουργός πέσει πάνω σε ονόματα πολιτικών τότε αυτομάτως το σκέλος της δικογραφίας θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης:

H μαφία πίσω από τις παραιτήσεις

Ευρύτατη νοθεία στα καύσιμα του Στρατού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης