Με τη ναζιστική Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ συνέκρινε το σημερινό Ιράν του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης, Σιλβάν Σαλόμ, από την Πολωνία όπου βρίσκεται.

Ο ισραηλινός αντιπρόεδρος ταξίδεψε στην Πολωνία, προκειμένου να επισκεφτεί το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου, όπου σήμερα γίνεται η ετήσια Πορεία των Επιζώντων στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σαλόμ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Αυτό που προσπαθεί να κάνει τώρα το Ιράν δεν απέχει καθόλου από αυτό που είχε κάνει ο Χίτλερ με τον εβραϊκό λαό πριν από 65 χρόνια» και πρόσθεσε: «Το Ιράν δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τη φιλοδοξία του για την αναβίωση της περσικής αυτοκρατορίας. Θέλουν να ελέγχουν όλο τον μουσουλμανικό κόσμο, θέλουν να ελέγχουν τις πετρελαϊκές περιοχές και να κυριαρχήσουν στην περιοχή για να δημιουργήσουν εκεί μια νέα υπερδύναμη».

Ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης ολοκλήρωσε λέγοντας: «Το Ισραήλ δεν θα μπορέσει ποτέ να αποδεχθεί την ιδέα να δει το Ιράν να αποκτάει πυρηνική βόμβα, καθώς ακούμε τον Ιρανό πρόεδρο και τους άλλους ηγέτες να λένε ότι το Ισραήλ δεν έχει δικαίωμα ύπαρξης, ότι πρέπει να εξαφανιστεί από το χάρτη και ότι θέλουν να κάνουν τα πάντα για να καταστρέψουν το Ισραήλ».

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Σιλβάν Σαλόμ δημοσιεύτηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα του Άουσβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προκλητικές δηλώσεις του προέδρου του Ιράν στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το ρατσισμό στη Γενεύη, προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων τόσο από το Ισραήλ, όσο και από τη διεθνή κοινότητα.

Διαβάστε επίσης:

Κλόουν διέκοψε την ομιλία του Αχμαντινετζάντ στη Διάσκεψη του ΟΗΕ, 20 Απριλίου 2009, 22:11

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης