Οι νέες Αρχές της Λιβύης επεσήμαναν σήμερα ότι η αναθεώρηση των συμβολαίων που είχαν υπογραφεί μεταξύ της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρείας ΕΝΙ και του εκλιπόντος ηγέτη της χώρας, Μουαμάρ Καντάφι, δεν αφορά στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Το γραφείο του Λίβυου πρωθυπουργού Άμπντελ Ραχίμ αλ Κιμπ είχε προκαλέσει αναστάτωση την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ανακοίνωσε ότι θα αναθεωρηθούν τα συμβόλαια μεταξύ ΕΝΙ και του καθεστώτος του Καντάφι, χωρίς να διευκρινίσει αν αυτό αφορά και στα συμβόλαια που έχουν σχέση με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση, τα συμβόλαια που πρέπει να αναθεωρηθούν είναι αυτά που αφορούν στα έργα βιώσιμης ανάπτυξης, που αναφέρονται σε ένα πρωτόκολλο συμφωνίας μεταξύ της ΕΝΙ και της Λιβύης» εξήγησε το γραφείο του αλ Κιμπ σε ανακοίνωσή του. Παράλληλα, επεσήμανε ότι «Αυτό δεν αφορά στις πετρελαϊκές συμφωνίες και όσες αφορούν στο φυσικό αέριο».

Η ΕΝΙ ξεκίνησε εκ νέου την εξόρυξη πετρελαίου στη Λιβύη στις 26 Σεπτεμβρίου και στις αρχές Δεκεμβρίου είχε ανακοινώσει ότι έχει επιστρέψει στο 70% της κανονικής της παραγωγής.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης