Ποινή αφαίρεσης 36 βαθμών (!) επέβαλε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ελβετίας στη Σιόν, μετά την πίεση που δέχθηκε από τη FIFA. Η παγκόσμια ομοσπονδία έχει επιβάλει ποινή απαγόρευσης μετεγγραφών στη Σιόν, λόγω αντικανονικής προσέγγισης ποδοσφαιριστή το 2008, κι έτσι δεν επικύρωσε την απόκτηση των Στέφαν Γκλάρνερ, Ζοσέ Γκονσάλβες, Μάριο Μουτς, Πασκάλ Φεϊντουνό, Μπίλι Κετκεοφομφόνε και Γκάμπρι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι 36 βαθμοί που αφαιρέθηκαν μεταφράζονται σε 3 σε καθένα από τα 12 παιχνίδια που η Σιόν χρησιμοποίησε έστω και έναν από τους έξι ποδοσφαιριστές, των οποίων οι μετακινήσεις είναι άκυρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σιόν είχε προσφύγει για την υπόθεση αυτή στα πολιτικά δικαστήρια, όπου αρχικά δικαιώθηκε, στο σκέλος του αποκλεισμού της από τους ομίλους του Europa League. Xθες, Πέμπτη, το Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης εξέδωσε ετυμηγορία υπέρ της UEFA, επικυρώνοντας τον αποκλεισμό της ελβετικής ομάδας από τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η FIFA είχε απαιτήσει από την ομοσπονδία της χώρας να τιμωρήσει τη Σιόν έως τις 13 Ιανουαρίου, απειλώντας την με αποκλεισμό συλλόγων και εθνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις. Έτσι, προέκυψε η αφαίρεση των 36 βαθμών, χωρίς ωστόσο να γίνει και μηδενισμός στα αντίστοιχα παιχνίδια, αφού κάτι τέτοιο θα αλλοίωνε το πρωτάθλημα, καθώς θα έδινε βαθμούς σε ομάδες που τους έχασαν εντός αγωνιστικών χώρων.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης