Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

Ηχηρό «ράπισμα» σε όλους όσοι επιθυμούν να «παρέμβουν» στο έργο της Δικαιοσύνης, σχολιάζοντας την απόφαση προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ, έδωσε με δημόσια τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» του zougla radio, o κ. Αθανασίου χαρακτήρισε ανεπίτρεπτες τις οξείες αντιδράσεις που προέρχονται από Ελλάδα αλλά και από Ρωσία (!), επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν πρόσωπα τα οποία δεν γνωρίζουν ούτε την υπόθεση ούτε τη δικογραφία να «στήνουν» στον τοίχο μια ανεξάρτητη εξουσία, σχολιάζοντας ανερυθρίαστα τα δικαστικά βουλεύματα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, φαίνεται να διατηρεί αποστάσεις από το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που έδειξε το δρόμο της φυλακής στον ηγούμενο Εφραίμ, ζητώντας οι αποφάσεις για προφυλάκιση να αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη προσοχή και φειδώ.

«Το δικονομικό μας σύστημα καθιερώνει την προσωρινή κράτηση (προφυλάκιση) του κατηγορούμενου για κακουργήματα ως εξαιρετικό μέτρο και επομένως πρέπει να διατάσσεται με μεγάλη προσοχή και φειδώ, πολύ περισσότερο σήμερα μετά την επελθούσα τροποποίηση του έτους 2010 που καθιερώνει την προφυλάκιση ως εντελώς εξαιρετικό μέτρο» αναφέρει σε δήλωσή του, ο κ. Αθανασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Δείτε την παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στους Πέτρο Κουσουλό και Θάνο Κολοβό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης