Για ευρείας κλίμακας αεροπορικές επιθέσεις προετοιμάζεται ο Ισραηλινός Στρατός εναντίον ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, στην περίπτωση που η νέα κυβέρνηση της χώρας δώσει το πράσινο φως, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Times.

«Το Ισραήλ θέλει να είναι σίγουρο ότι, εάν δώσει το πράσινο φως στο στρατό του, αυτός θα μπορεί να πλήξει το Ιράν σε μερικές ημέρες ή σε μερικές ώρες. Ετοιμάζεται σε όλα τα επίπεδα για αυτό το ενδεχόμενο. “Το μήνυμα προς το Ιράν είναι ότι η απειλή δεν είναι μόνο λεκτική”, επεσήμανε ανώτερος αξιωματούχος των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στα μέτρα προετοιμασίας είναι η απόκτηση τριών αεροσκαφών ραντάρ Awacs, αλλά και οι στρατιωτικές ασκήσεις σε εθνικό επίπεδο που θέλει να πραγματοποιήσει το Ισραήλ για να προετοιμάσει τον πληθυσμό για τυχόν αντίποινα.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι πάνω από δέκα στόχοι πρέπει να πληγούν στο Ιράν. Οι θέσεις – στόχοι περιλαμβάνουν τη Νατάνζ, όπου βρίσκονται χιλιάδες συσκευές φυγοκέντρησης για τον εμπλουτισμό ουρανίου, το Ισπαχάν και το Αράκ, όπου το Ιράν κατασκευάζει αντιδραστήρα βαρέως ύδατος.

Καμιά χώρα δε θα τολμήσει να επιτεθεί στο Ιράν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε απάντηση των παραπάνω, ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής τελετής στην Τεχεράνη, ότι καμία χώρα δε θα τολμήσει να επιτεθεί στο Ιράν.

“Με τη στρατιωτική δύναμη που διαθέτει το Ιράν, καμία χώρα δε θα τολμήσει να επιτεθεί, ούτε καν να το απειλήσει”, είπε ο Αχμαντινετζάντ.

Πάντως, νωρίτερα ο Ισραηλινός πρόεδρος Μπεντζαμίν Νετανιάχου απέρριψε τις φήμες για στρατιωτική επιχείρηση της χώρας του εναντίον του Ιράν.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης