Στη βίαιη διάλυση διαδήλωσης της Αντιπολίτευσης προχώρησαν την Παρασκευή δυνάμεις της Αστυνομίας στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera. Εκατοντάδες υποστηρικτές του ηγέτη της Αντιπολίτευσης, Etienne Tshisekedi, ζήτησαν την επανάληψη των πρόσφατων βουλευτικών και προεδρικών εκλογών, κατηγορώντας τον πρόεδρο της χώρας, Joseph Kabila, για νοθεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και «πλαστικών» σφαιρών στην Κινσάσα, την ίδια στιγμή που τεθωρακισμένα του στρατού είχαν παραταχθεί σε κομβικά σημεία περιμετρικά του κεντρικού σταδίου της πόλης όπου ο Etienne Tshisekedi θα γιόρταζε τη «δική του νίκη».

«Το αντιπολιτευόμενο κόμμα Ένωση για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Πρόοδο (UDSP) δεν είχε λάβει καμία άδεια από τις Αρχές προκειμένου να πραγματοποιήσει τη συγκέντρωσή του. Το μόνο που κάναμε ήταν να επαναφέρουμε την τάξη», τόνισε από την πλευρά του ο Charles Bisengimana, αρχηγός της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα ο Joseph Kabila έλαβε το 49% των ψήφων, την ίδια στιγμή που ο βασικός του πολιτικός αντίπαλος, Etienne Tshisekedi, συγκέντρωσε το 32% στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 28 Νοεμβρίου. Εκπρόσωπος της αμερικανικής οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Human Rights Watch, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και τις πρώτες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τα video…

Διαβάστε επίσης:
Κονγκό: Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση της Αστυνομίας, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011, 04:24

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης