Ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Μανχάταν βρέθηκαν τρεις Κολομβιανοί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι είναι μέλη της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC). Οι Αλέξις Φρέντυ Μοσκέρα Ρεντέρια, Γιαρλέι Μπανόλ Ράμος και Χόρχε Άμπελ Ιμπαργκέν Παλάσιο συνελήφθησαν στα ανοικτά του Παναμά μετά από ανταλλαγή πυρών με την ακτοφυλακή της χώρας και στη συνέχεια εκδόθηκαν στις ΗΠΑ.

«Η δίωξη αυτή είναι ένα σημαντικό βήμα στις προσπάθειές μας να καταπολεμήσουμε τις FARC, μια βίαιη ναρκο-τρομοκρατική οργάνωση ο στόχος της οποίας είναι να αποσταθεροποιήσει τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις της Κολομβίας και άλλων χωρών της Λατινικής Αμερικής», ανέφερε ο εισαγγελέας Λεβ Ντασέν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, η οργάνωση έχει μετατραπεί στον μεγαλύτερο διακινητή κοκαΐνης παγκοσμίως.

Οι συλληφθέντες φέρονται να είναι μέλη του 57ου Μετώπου, μονάδας της οργάνωσης, η οποία κατά τις Αρχές της Κολομβίας και των ΗΠΑ ενέχεται στο λαθρεμπόριο της κοκαΐνης και σε απαγωγές τουριστών για λύτρα.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, πάνω στην βάρκα, στην οποία επέβαιναν οι τρεις άνδρες κατά την σύλληψή τους, βρέθηκαν εκρηκτικά και πυροκροτητές, αυτόματα τουφέκια, πυρομαχικά, εξοπλισμός επικοινωνιών και στολές καμουφλάζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Η δίκη των τριών συλληφθέντων θα συνεχιστεί στις 18 Μαΐου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης