Κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά όλης της χώρας αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο, περιμένουμε για σήμερα. Τα φαινόμενα στη Κεντρική Μακεδονία και το Ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ από το μεσημέρι και μετά στη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Αττική:Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές θα σημειωθούν στην Αττική ενώ από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Τη νύχτα θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε βορείους με την ιδία περίπου ένταση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα πέσει κι άλλο το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεσσαλονίκη:Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και πιθανόν στην αρχή της ημέρας στα παραθαλάσσια καταιγίδες θα έχουμε στη Θεσσαλονίκη. Αναμένονται χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη:Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης αναμένονται την Πέμπτη ενώ θα πέσουν χιόνια στα ορεινά αλλά και πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7, από το βράδυ στα ανατολικά 7 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ.Από – 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα, ενώ θα πέσουν χιόνια στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Εξασθένηση των φαινόμενων από αργά το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο , την ήπειρο και τη δυτική στερεά.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα παραθαλάσσια τοπικά 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα έχουμε στα ορεινά. Επίσης θα σημειωθούν χιόνια στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς έως 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη:Οι νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ιδία ένταση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.Οι άνεμοι: θα είναι νοτίων διευθύνσεων 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ιδία ένταση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Διαβάστε επίσης:

Πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011, 07:19

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης