Δύο μάρτυρες υπεράσπισης κλήθηκαν σήμερα από τους δικηγόρους του Μπράντλεϊ Μάνινγκ, του Aμερικανού στρατιώτη που κατηγορείται ότι παρέδωσε στον ιστότοπο WikiLeaks απόρρητα έγγραφα του αμερικανικού στρατού.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί αύριο στις 09:00 τοπική ώρα, δηλαδή 16:00 ώρα Ελλάδας, ενώ θα προηγηθούν οι τελικές αγορεύσεις υπεράσπισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δικηγόρος του Μάνινγκ Ντέιβιντ Κουμπς κάλεσε σήμερα ως μάρτυρες έναν πρώην δεκανέα και έναν λοχαγό που υπηρέτησαν την ίδια περίοδο με τον κατηγορούμενο, προτού δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να καλέσει άλλους μάρτυρες.

Η κατηγορούσα αρχή, από την πλευρά της, έχει παρουσιάσει πολλούς μάρτυρες από την Παρασκευή, οπότε ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία, ανάμεσά τους στρατιώτες που υπηρετούσαν στην ίδια μονάδα με τον Μάνινγκ, ειδικούς που είχαν εξετάσει τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και τον άνδρα που τον κατέδωσε στις αμερικανικές αρχές.

Ο 24χρονος στρατιώτης είναι πρώην αναλυτής των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού στο Ιράκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγορείται ότι έδωσε στον WikiLeaks μεταξύ του Νοεμβρίου του 2009 και του Μαΐου του 2010 αμερικανικά στρατιωτικά έγγραφα για τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, όπως και 260.000 διπλωματικά τηλεγραφήματα του υπουργείου Εξωτερικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης