Περαιτέρω έλεγχος στα «πόθεν έσχες» των βουλευτών, προκειμένου να ερευνηθεί το ενδεχόμενο εκροής καταθέσεων στο εξωτερικό, αλλά και διασταύρωση των στοιχείων με το Yπουργείο Οικονομικών θα γίνει σύμφωνα με την Επιτροπή Ελέγχου, καθώς από τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων που έχουν αναρτηθεί από χθες στο Διαδίκτυο (μέσω του site της Βουλής σε εφαρμογή του νέου νόμου 3979 περί ηλεκτρονικής διακυβέρνησης), προκύπτει μείωση καταθέσεων για πέντε ευρωβουλευτές και σημαντική και αδικαιολόγητη για 11 βουλευτές.

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των 300 εν ενεργεία βουλευτών, 22 ευρωβουλευτών, 189 πρώην βουλευτών, οκτώ εξωκοινοβουλευτικών υπουργών, 13 πρώην ευρωβουλευτών, 27 υπεύθυνων οικονομικών των κομμάτων και 13 πρώην υπεύθυνων οικονομικών των κομμάτων αφορούν στη χρήση 2009 (οικονομικό έτος 2010), δηλαδή πριν από τις περικοπές κατά 45% στις συνολικές αποδοχές των βουλευτών την τελευταία διετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής πόθεν έσχες Βαγγέλη Αργύρη, «δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις, πλην της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, για το οικονομικό έτος 2010, η οποία κρίθηκε ανειλικρινής μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, που αποφασίστηκε από την επιτροπή ελέγχου». Η διαπίστωση προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού, ο οποίος επισημαίνει ότι «τα περί ”ανειλικρίνειας” επιστρέφονται σε όσους τα εκτόξευσαν». Πάντως, δεν εμφανίζεται ούτε ένας βουλευτής να έχει καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα ούτε φαίνεται να υπάρχουν μεγάλα ποσά κατατεθειμένα σε ξένες τράπεζες.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης