Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα σχέδιο για την αναβάθμιση του ρόλου της γυναίκας σε ειρηνευτικές δραστηριότητες και την διευθέτηση διενέξεων.

Με διάταγμα που υπέγραψε την Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα εξουσιοδότησε τα Υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών καθώς επίσης και την Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη του στόχο αυτού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διάταγμα επισημαίνει ότι η αμερικανική κυβέρνηση θεσμοθετεί προσέγγιση για την προώθηση γυναικών σε διπλωματικές, αναπτυξιακές και αμυντικές δραστηριότητες σε περιοχές διενέξεων.

Επίσης ενισχύει τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην προστασία γυναικών και παιδιών από εκμετάλλευση, διακρίσεις και κακοποίηση ενώ παράλληλα καθιστά υπόλογους των πράξεών τους όσους προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες σε περιοχές συγκρούσεων.

Ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι το εθνικό σχέδιο δράσης και το προεδρικό διάταγμα θα αποτελέσουν ένα είδος οδικού χάρτη ώστε οι ΗΠΑ να «επιταχύνουν και να θεσμοθετήσουν τις προσπάθειές τους» για να ενισχύσουν τη συμμετοχή των γυναικών στην αποτροπή διενέξεων και την διατήρηση της ειρήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης