Για παράνομη και άδικη απόλυση εργαζομένου, μέλους της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, από γνωστή αλυσίδα οικιακών ειδών κάνει λόγο με ανακοίνωσή του το σωματείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εργαζόμενος απολύθηκε από την επιχείρηση με το πρόσχημα ότι δεν ήταν καλός υπάλληλος, μια αιτιολογία που κατά το σωματείο είναι ανεδαφική, καθώς ο εργαζόμενος, που εντελώς ξαφνικά έγινε «τεμπέλης», ήταν στην εταιρεία για εννέα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, περίπου 100 συνάδελφοί του, από τα δύο καταστήματα όπου έχει εργαστεί, δήλωσαν και υπέγραψαν ότι ο εν λόγω συνάδελφος ήταν υπόδειγμα συναδέλφου.

Στην καταγγελία του το σωματείο αναφέρει ότι διευθυντές και αρκετοί προϊστάμενοι της γνωστής αλυσίδας διαμήνυαν προς τους εργαζομένους ότι δεν πρόκειται να δεχθούν συνδικαλιστική δράση μέσα στην εταιρεία, όταν οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν σωματειακή επιτροπή του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων.

Η συνδικαλιστική δράση του εργαζομένου, παρά τις «συστάσεις» των υπευθύνων της επιχείρησης, αναφέρεται -σύμφωνα με την καταγγελία- ως ο πραγματικός λόγος για την απόλυσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, η επιχείρηση, από την πλευρά της, αναφέρει ότι προχώρησε στην απόλυση του εν λόγω εργαζομένου ύστερα από προτροπές ακόμα και των ίδιων των συναδέλφων του.

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου απευθύνει κάλεσμα στους εργαζομένους της επιχείρησης να δώσουν δυναμικά τον αγώνα για ακύρωση της απόλυσης, για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Επίσης, καλεί όλους τους εργαζομένους του κλάδου, τις σωματειακές επιτροπές και τα σωματεία του νομού να καταδικάσουν τη στάση της επιχείρησης και να δείξουν την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους, γιατί ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: flashnews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης