Το ακίνητο στον αριθμό 7 της Winnington Close στο Χάμπστεντ του Λονδίνου είναι ίσως το πρώτο περιουσιακό στοιχείο της οικογένειας Καντάφι στη Βρετανία που θα επιστραφεί στην κυβέρνηση της Λιβύης.

Τον Μάρτιο, το εν λόγω ακίνητο, αξίας 12 εκατ. ευρώ, νοικιαζόταν προς 11.600 ευρώ την εβδομάδα, όταν μια ομάδα Λίβυων καταληψιών μετακόμισε εντός αυτού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 696 τετρ. μέτρων έπαυλη έχει επτά ή οκτώ κρεβατοκάμαρες, η καθεμία με το δικό της πολυτελές μπάνιο, πέντε χώρους υποδοχής, εσωτερική πισίνα, σινεμά με τοίχους από δέρμα σουέντ και μαρμάρινο φουαγέ. Ένας από τους καταληψίες, από μια οργάνωση ονόματι «Ανατρέψτε τους Τυράννους», υποστηρίζει ότι «ακόμη και το τζακούζι παραμένει κλειστό».

Επί καιρό όλοι πίστευαν ότι η έπαυλη ανήκε στον πρωτότοκο γιο του Μουαμάρ Καντάφι, τον Σαΐφ αλ-Ισλάμ, ο οποίος ήταν κάποτε φοιτητής του London School of Economics, όμως στην πραγματικότητα ανήκει στον μικρότερο αδελφό του, Σαάντι.

Ο 38χρονος Σαάντι, ο οποίος έκανε σύντομη καριέρα στο ιταλικό ποδόσφαιρο, βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στον Νίγηρα, αφότου δραπέτευσε από τη Λιβύη, τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης