Ο Aμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα πρέπει να διακόψει την λειτουργία της για την εορταστική περίοδο όσο εκκρεμεί συμφωνία στο Κογκρέσο για ένα σημαντικό φορολογικό ζήτημα.

Από την Ουάσιγκτον την Πέμπτη, ο αμερικανός Πρόεδρος πίεσε τα μέλη του Κογκρέσου να παρατείνουν υπάρχουσες φοροαπαλλαγές πριν διακόψουν τις εργασίες τους για την εορταστική περίοδο, λέγοντας ότι αν δεν παραταθούν οι φοροαπαλλαγές, 160 εκατομμύρια αμερικανοί θα δουν τις φορολογικές τους εισφορές να αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα λήγει σήμερα Παρασκευή, η παράταση που έχει δοθεί στη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού δημοσίου.  Τα μέλη του Κογκρέσου έχουν εκφράσει αισιοδοξία ότι μέχρι τότε μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία, ώστε να αποτραπεί μερικό κλείσιμο των κρατικών υπηρεσιών.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία Χάρι Ριντ, ανέφερε ότι τα μέλη του Κογκρέσου εργάζονται για την επίλυση των διαφορών σε νομοσχέδιο που θα διατηρήσει σε λειτουργία τις κρατικές υπηρεσίες και για την λήψη των απαραίτητων μέτρων ώστε να παραταθούν οι φοροαπαλλαγές. Ο ηγέτης των ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, ανέφερε ότι είναι «πεπεισμένος και αισιόδοξος» ότι και τα δύο νομοσχέδια θα ολοκληρωθούν.

Κατά την συνεδρίαση της Γερουσίας την Πέμπτη, ο κ. Ριντ τόνισε ότι τα μέλη του Κογκρέσου πρέπει τώρα να δουλέψουν για την επίλυση ορισμένων θεμάτων που είναι σε εκκρεμότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος Τζον Μπέινερ είπε σε δημοσιογράφους ότι είναι πεπεισμένος πως οι αμερικανοί βουλευτές θα έρθουν σε συμφωνία.

Τα κονδύλια χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού δημοσίου εκπνέουν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Εάν το Κογκρέσο αποτύχει να εγκρίνει νέα χρηματοδότηση, οι μη απολύτως απαραίτητες κρατικές υπηρεσίες θα τεθούν σε αργία.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης