Και:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(υπο κρίση, ξουρίζει ο ΣΧΙΖΟ – ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ)

ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΚΙΑ

Λα …λα…λα !  Λα….λα…λα !  Επιτέλους ηρεμήσαμε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλες οι < μούσες > του < μπικουτί > φύγανε! Η Ελένη και ο Γιάννης στις Μαλδίβες, ο Πέτρος και η Τζένη στο Μαϊάμι, ο Λάκης στην Μύκονο, ο Σάκης στο σπίτι του, η Ναταλία στην Νέα Υόρκη, η Άννα στο Αμέρικα, η Μαριέττα στην Κορέα, η Τάτη και ο Νίκος στην Χαλκίδα, ο Γρηγόρης και η Νάντια στους δικούς τους, η Εμη και ο Αντώνης στο Κιάτο …Λα …λα….λα! Λα…λα…λα! Επιτέλους!

ΑΝΑΣΤΑΣΗ (σύμφωνα με το εορτολόγιο)

Αφεντικό, χωρίς την άδειά σου το < κλείνω το κομμωτήριο >, μήπως και προκάνω να συγχωρεθώ και να μεταλάβω.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ

Η < υπόθεση Παυλίδη > έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες. Το δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη (!) στον Γιώργο Παπαδάκη το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης.

Η Βούλτεψη, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε αυτό που καταλαβαίνουμε ΟΛΟΙ. Όσες δηλαδή υποθέσεις πάνε σε επιτροπές, σε εξεταστικές και σε προ ανακριτικές, πάνε για απόσυρση. Η Χριστίνα Κοραή, (που έχει υιοθετήσει ένα πολύ τυπίστικο στυλ μαλλιών και πολύ μου αρέσει), συμφώνησε με την διαπίστωση της πολιτικού και… έτσι συμφωνώντας όλοι καταλήξανε και καταλήξαμε ότι είμαστε πλέον πιο γελοίοι και από τους γελοίους…

Η < υπόθεση siemens > πάει εκεί που πήγε και η < υπόθεση ομόλογα >, πάει εκεί που πήγε και η υπόθεση < υποκλοπές >, πάει εκεί που πήγε και η άλλη για τα οπλικά.

Μπροστά στην siemens, βέβαια, η υπόθεση Παυλίδη μοιάζει όσο ο Γιάννης Τσιμιτσέλης με τον Κλιντ Ιστγουντ! Έτσι κάπως θα το είδαν και  οι υπόλοιποι προφανώς της προανακριτικής και ντράπηκαν να  συνεχίσουν . Το ποσό δηλαδή που θεωρείτο ύποπτο ήταν τόσο… < μίνι > για τους υπόλοιπους, που πα πα ντροπή! Ούτε αξιοπρεπές μπάρμπεκιου στην Μύκονο δεν φτιάχνεις. Δηλαδή, μμμμ… τα υπολόγιζα… μιάμιση σαιζόν, μιάμιση ξαπλώστρα στην Ψαρού και καμιά εικοσαριά μερίδες στο SANTA MARINA… πατσίζουν το ποσό.  

Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ

Δείκτης πάντως για το πόσο… σε αδιέξοδο βρίσκεται η κυβέρνηση, είναι και η απόλυτη σιωπή από το ΣΤΑΡ ΣΥΣΤΕΜ. Περίμενα μήπως γινότανε κάποια παρέμβαση από τους γνωστούς διαμορφωτές άποψης, όπως η Σάσα Μπάστα, ας πούμε… μπα α α α α!  

Είχα κάποιες ελπίδες στην Στέλλα Μπεζαντάκου, τίποτα… Αυτή πούλησε το Χάμερ, αντιμετωπίζει την κρίση κυκλοφορώντας με Λιμουζίνα και στον ελεύθερο χρόνο της επιχειρεί να… ξεσφηνώσει από τα… φουστάκια που φοράει! (Αυτά τα ρουχαλάκια, αλήθεια, ποτέ δεν κατάλαβα πώς βγαίνουνε! Βλέποντάς τα φορεμένα θα στοιχημάτιζα ότι από αυτά γλιτώνεις μόνο με εγχείρηση…). Τέλος πάντων, τι να προ κάμει και η Στέλλα. Έτσι όπως έχουν γίνει στην Νέα Δημοκρατία… Για τον Δαϊλάκη μπόρεσε και συμβούλευσε τον πρωθυπουργό, δημοσιεύθηκε η επιστολή – παρέμβαση, βγήκε σε 62 παράθυρα ενημερωτικών εκπομπών, αλλά κουράστηκε η γυναίκα να παίζει ρόλο εκπροσώπου τύπου του κόμματος! Δεν ήταν και δουλειά της. Εκείνη ένα < ψυχικό > είπε να κάνει -και μεταξύ μας δεν τα πήγε άσχημα.

Όταν < έσκασε > η υπόθεση Παυλίδη (και είδα το κουνημένο του δάχτυλο στην Βουλή), προς στιγμή σκέφτηκα: ώρες είναι να μιλήσει η Αλεξανδράτου υπέρ Παυλίδη! Τι με κοιτάς αφεντικό; Εδώ που φτάσαμε ΤΙΠΟΤΑ δεν θα με κάνει να χάσω την ψυχραιμία μου. Δες τον Καραμανλή… Δικαιούμαι εγώ να παραφερθώ, όταν εκείνος μπορεί να συνεχίζει; Δικαιούμαι εγώ να αγχώνομαι για τις δόσεις, όταν ο Γιωργάκης είναι κάτι περισσότερο από έτοιμος να διαχειριστεί τα 850 δις Ευρώ που χρωστάμε;;; Να φανταστείς, αφεντικό, τις τελευταίες μέρες έχω αυξήσει το ποδήλατο. Ναι, έχω. Ένα πορτοκαλί με καλάθι. Μόλις ανοίγω τους λογαριασμούς, καβαλάω το ποδήλατο και αρχίζω… ορθοπεταλιά στην ανηφόρα! Στις κατηφόρες πάω με κοφτά φρεναρισματάκια. Μετά σκίζω τους λογαριασμούς και τους πετάω στην ανακύκλωση του χαρτιού! Αυτή την τακτική την ξεπατίκωσα από τον Παπανδρέου. Με ποδήλατο και σκληρή γυμναστική βάζουμε… ΤΕΛΟΣ στα χρέη! Σιγά μην δώσω λογαριασμό γιατί τους σκίζω! Εγώ αρχίζω και πιστεύω τον Γιωργάκη.Τίποτα αφεντικό…Ποδήλατο. Τώρα έχω καβατζώσει, από δεύτερο χέρι, ένα < μοτομπαικ > για αλματάκια… Μόλις πάρω φόρα και με αυτό, θα αποχαιρετήσω και το < στεγαστικό >, (το μόνο που προσέχω, γιατί σε αυτό το σημείο ο Γιώργος ήταν λίγο απρόσεκτος, είναι να μην βάζω το δάχτυλό μου στην αλυσίδα, όταν κατεβαίνω την κατηφόρα …)

Τελικά, είναι σπουδαία μυαλά όσοι μας κυβερνάνε! Εμείς, απλώς, είμαστε λίγο αμάθητοι, τους παρεξηγούμε και τους κακοχαρακτηρίζουμε για < λαμόγια >.

Αυτοί, τα σπουδαία αυτά μυαλά, στα διαλείμματα της κοινοβουλευτικής παίζουνε γιο – γιο, διαγωνίζονται στο χούλα – χουπ, κάνουνε τραμπολίνο! Όταν γίνεσαι παιδί, η ζωή αλλάζει, τα πράγματα φαίνονται διαφορετικά, πιο πολιτικά, πιο κιμπάρικα, πιο εναλλακτικά…

Τις προάλλες, που πήγε ο Ομπάμα στην Κωνσταντινούπολη, όταν συνάντησε τον Πατριάρχη έθεσε θέμα Θράκης. (Ο Ομπάμα,αμέ!) Αν θέλετε, είπε, να βρεθεί λύση για την σχολή της Χάλκης, θα πρέπει να ξαναδείτε, να ξαναδούμε και …την Θράκη λιγάκι. Αμ πώς… (που έλεγε και ο Χατζηχρήστος). Εμείς φυσικά δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με αυτά. Θα συνεχίσουμε το τραμπολίνο. Θα επιμείνουμε σύσσωμοι να ανακαλύψουμε τις ομοιότητες της μικρής Ρουβίτσας με τους γονείς της, θα ξεμαλλιαστούμε, σύμφωνα με το έθιμο, αμέσως μετά την Γιουροβίζιον, ανεξάρτητα από την θέση που θα κερδίσουμε, θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε απαντήσεις στο αγωνιώδες θέμα για το αν η Κατερίνα Ζαρίφη θα κάνει του χρόνου τηλεόραση και έτσι κάπως, σε ρυθμούς ποπ, θα κυλάει η ζωήηηη…

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΟΥ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ:

Υπάρχει κάποια πιθανότητα να χωρέσουμε στην τηλεόραση κανέναν ανθρωπάκο άλλον εκτός από τους ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ, που δεν ξεπερνούν τους ΔΕΚΑ; ΕΛΕΟΣ, συνάδελφοι, ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕΕΕΕ! Τρώμε τις σάρκες μας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

ΣΥΝΤΑΓΗ: Κάθε φορά που εμφανίζεται κάποιος < μακελάρης >, < στασίδι > στα δελτία και στις ενημερωτικές εκπομπές πιάνουν οι συνήθεις αναλυτές. Τρεις ψυχολόγοι (οι ίδιοι τα τελευταία 15 χρόνια και άλλοι τρεις δημοσιογράφοι – ερευνητές).

Κάθε φορά που έχουμε λάιφ – στάιλ, εμφανίζεται ο Σάκης, η Ζέτα ( περί – Ρέμου ), η Ελένη ( πιο λαμπερή από ποτέ), ο Καραφώτης (για τις άγνωστες πτυχές της προσωπικής του ζωής), μερικοί < παντός καιρού αναγνωρίσιμοι, για να αποκαθηλωθούν και να κανιβαλιστούν, και ΤΕΛΟΣ…

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ

Γινότανε η εξής ερώτηση: ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΔΕΚΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΝ ΖΩΗ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ … (Ποιες θα ήταν οι απαντήσεις που θα λαμβάναμε άραγε; Να τρομάξω λέτε; Θα τρομάξουμε; Ποιος θα τρομάξει; Εσύ θα τρομάξεις; Εγώ; Οι άλλοι;)             

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΦΕΡΘΩ (αλλά κρατιέμαι) ΟΤΑΝ…

Ακούω την Τζούλια Αλεξανδράτου να τραγουδάει

Τον Γιώργο Παπανδρέου να δηλώνει έτοιμος να κυβερνήσει

Τον Πρωθυπουργό να έχει διαλέξει για συνεργάτες όλους όσους τον έχουν κάνει ρόμπα τρίκουμπη

Την Ζέτα Μακρυπούλια να μιλάει ακόμη μία φορά για την… σχέση της με τον Αντώνη Ρέμο

Τους δημοσιογράφους να επισημαίνουν στην Ελένη ότι την βρίσκουν <πιο όμορφη και πιο χαλαρή> από ποτέ (επιτέλους, ας την βρει κάποιος ΜΙΑ φορά λίγο κουρασμένη και σε λίγη, έστω πολύ λίγη, ένταση και ας μην μάθουμε τους λόγους!)

Τους δημοσιογράφους να ξαναμιλάνε για τους κοιλιακούς του Σάκη

Τις ερωτήσεις για το σε ποιον μοιάζει το μωρό του Σάκη

Τα εξώφυλλα για τον Σάκη

Τις συνεντεύξεις με τον Σάκη (γιατί ο Σάκης δεν λέει ποτέ τίποτα )

ΒΑΡΕΘΗΚΑ!!! (επίσης)

Τα προβλήματα του Ασωπού που δείχνει ο ΣΚΑΙ. (Έχω φτάσει να θέλω να πάω να πετάξω μπογιά).

Τα κρεμασμένα κρέατα που δείχνουν τα κανάλια ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

(Μπράβο στον ΣΚΑΙ που ΔΕΝ δείχνει τσιγκέλια, ούτε ΑΡΝΙΑ σφαγμένα) 

Τα ρεπορτάζ αγοράς που είναι ΙΔΙΑ τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Τον Γαϊτάνο που εμφανίζεται μαζί με τον Ιησού από την Ναζαρέτ. (Μου αρέσει πολύ ο Γαϊτάνος, αλλά δεν κατάλαβα ποτέ γιατί πρέπει να τον ακούμε ΜΟΝΟ την Μεγάλη Εβδομάδα. Τα Χριστούγεννα όχι; Τις εργάσιμες;)

Η ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ, Ο ΓΑΙΤΑΝΟΣ και ΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ,  ενώ αρέσουν, εμφανίζονται μία φορά τον χρόνο. ΓΙΑΤΙ;;;

Απορία: Έχει καταφέρει κάποιος από εσάς να δει μια φορά ολόκληρο το έργο < ο Ιησούς από την Ναζαρέτ >; Χρόνια το παλεύω και τίποτα.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ : Απολαυστικός ο Γιώργος Παπαδάκης στην εκπομπή της Μεγάλης Τετάρτης. Γέλασα πολύ με τις αντιδράσεις του, όταν άκουγε την κυρία που περιέγραφε την περιπέτειά της, όταν το μηχάνημα στην τράπεζα < ρούφηξε > την κάρτα της και της < έφτυσε > μια άλλη κάρτα, άλλης τράπεζας!!!

Προσοχή στις… ρουφήχτρες!

ΕΥΧΟΥΛΕΣ

Καλά… πηδηματάκια, προσεχτικά τις στρακαστρούκες, με ρέγουλα τα ούζα και καλή αντάμωση.

-Ο ΣΧΙΖΟ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑΣ

 Ξουρίζει ο Μάκουλας. Παπαδόσηφος το χοντρό.

Σταύρωση, Ανάσταση και ακάνθινο στεφάνι

Σήμερα θα είμαι ήρεμος! Δεν προτίθεμαι να βρίσω. Έχω λάβει τα χάπια μου και οι πελάτες μου θα φύγουν δια τας διακοπάς τής Λαμπρής (το τι διακόπτει ο καθείς, ου δύναμαι γιγνώσκειν), φρεσκοκουρεμένοι και… λαμπεροί!

Στο μπαρμπέρικο, κάνω τις τελευταίες τών εργασιών προ τού κλεισίματος. Και σκέφτομαι. Στο βαθμό φυσικά που αντέχω… Ο Χριστός… πρόκειται πάλι να σταυρωθεί και ν’ αναστηθεί για μία ακόμη χρονιά, και πρέπει να είναι ο κάτοχος τού σχετικού ρεκόρ, αφού παίζει μόνος του! Όχι! Ουδεμία πρόθεση βλασφημίας έχω, καθ’ όσον σέβομαι όλες τις θρησκείες! ΟΛΕΣ! Αλλά, να… 2009 χρόνια… Τί λέω; Σχεδόν από καταβολής ανθρωπίνου γένους (με εξαίρεση τους αρχαίους ημών προγόνους, οι οποίοι αφού το φιλοσόφησαν, μάλλον κατέληξαν ότι το δίποδο ον που βάφτισαν άνθρωπο, δεν έχει γλυτωμό και το ‘ριξαν στις οινοποσίες), το ανθρώπινο πνεύμα παραμένει ζωσμένο μ’ ένα αγκάθινο στεφάνι! Σκέψου…

Ποιος σταύρωσε το πνεύμα τού Ιησού, σχεδόν αμέσως μετά την (κατά τη θρησκεία τουλάχιστον) σωματική ανάστασή του; Η Εκκλησία! Ναι! Ουσιαστικά κατήργησε το λόγο του, βάζοντας όρους στην ουσία της διδασκαλίας του: Στην Αγάπη! Απίστευτο! Πλαίσια στην καλωσύνη, πλαίσια στον Έρωτα, πλαίσια παντού. Χρησιμοποίησε η Εκκλησία την Αγάπη, για να φτιάξει έναν Χριστό κι έναν Θεό μπαμπούλα! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Σωκράτης! Αριστείδης! «Σταυρώθηκαν» προ Χριστού. Γιατί; Διότι ο άνθρωπος φοβάται! Φθονεί! Την ελευθερία, τον συνάνθρωπο που τη ζει… Τον κυνηγάει… Γιατί; Όχι! Η αιτία ΔΕΝ είναι ότι έτσι μάς κάνανε! ΕΜΕΙΣ το θελήσαμε! Λιθοβολούμε τούς ανθρώπους που είναι θετικά χαρισματικοί, και συχνά ακολουθούμε τυφλά άλλους, αρνητικά χαρισματικούς, σαν τον Αδόλφο! Γιατί; Διότι μάς ικανοποιούν τα αρχέγονα, βάρβαρα ένστικτά μας, μάς οριοθετούν τη ζωούλα μας. Κι αισθανόμαστε παράλογη ασφάλεια κοντά τους.

Κι έρχονται οι πεπλανημένοι, κατά το μπαρμπέρη σου, επαναστάτες… Και σού λένε ότι φταίει το τάδε ή το δείνα «σύστημα», λες και τα συστήματα μάς τα επέβαλλε ο αυστραλοπίθηκος, το λιοντάρι της Νεμέας ή ο εκ Κρύπτονος Σούπερμαν! ΟΧΙ! Όσο ο άνθρωπος παραμένει λίγδης, όποιο σύστημα και να τού βάλεις, με λίγδα θα το ντύσει.

Πίσω στο «πνεύμα των ημερών»… Αυτός αναστήθηκε 2000 φορές και πλέον… ΕΜΕΙΣ, πότε θα αναστηθούμε ΜΙΑ;

– ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!

-ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΘΕΙΤΕ! ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ»!

-ΞΟΥΡΑΦΙΣΤΕ ΜΕ ΚΑΛΗ ΣΑΠΟΥΝΑΔΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ!

-ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ, ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΑΚΟΜΑΑααα… ΧΡΑΑΑΤΣ!!!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης