Ολοκληρώθηκε το καρέ της ημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την πρόκριση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Αρσεναλ στους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Έτσι στην τελική τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ θα βρεθούν τρεις αγγλικές και μια ισπανική, αφού την Τρίτη προκρίθηκαν η Τσέλσι με την Μπαρτσελόνα.

Στην Πορτογαλία, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 κόντρα στην Πόρτο, η οποία έπαιζε με αβαντάζ, αφού κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία 2-2 στο «Ολντ Τράφορντ». Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και έδωσε τη νίκη – πρόκριση στους «κόκκινους διάβολους» σημείωσε στο 6ο λεπτό ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο «ΈμιρεΙτς» του Λονδίνου η Άρσεναλ επικράτησε 3-0 τη Βιγιαρεάλ και σε συνδυασμό με το 1-1 του «Μαδριγάλ» τσέκαρε το… εισιτήριο της για τα ημιτελικά. Μόλις στο 10’ ο Τίο Γουόλκοτ άνοιξε το σκορ για τους «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ, ενώ στο 60’ ο Αντεμπαγιόρ από πάσα του Φαν Πέρσι σημείωσε το 2-0 και «κλείδωσε» την πρόκριση για τους Λονδρέζους. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με εύστοχο πέναλτι ο Φαν Πέρσι στο 69ο λεπτό. Την ποινή κέρδισε ο Γουόλκοτ από τον Γκοντίν, με τον παίκτη των Ισπανών να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τα αποτελέσματα:

Άρσεναλ – Βιγαιρεάλ 3-0

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 10’ Γουόλκοτ, 60’ Αντεμπαγιόρ, 69’ πεν. Φαν Πέρσι

Κόκκινες κάρτες: 69΄ Εγκουρέν

Κίτρινες κάρτες: Σιλβέστρ – Εγκουρέν, Κάνι, Γκοντίν

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Εμπουε, Τουρέ, Σιλβέστρ, Γκιμπς, Γουόλκοτ (77΄ Ντενίλσον), Σονγκ, Φάμπρεγας, Νασρί, Φαν Πέρσι (77΄ Ντιαμπί), Αντεμπαγιόρ (83΄ Μπέντνερ).

Βιγιαρεάλ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Ντιέγκο Λόπεζ, Ανχελ Λόπεζ, Γκοντίν, Ροντρίγκεζ, Καπντεβίλα, Κάνι (70΄ Ζόρντι), Μπρούνο (64΄ Νιχάτ), Εγκουρέν, Φερνάντεζ (64΄ Ιμπαγκάσα), Πιρές, Ρόσι.

Πόρτο – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

Γκολ: 6’ Βιγιαρεάλ

Κίτρινες κάρτες: Βίντιτς, Εβρά

Πόρτο (Ζοσέ Γκόμες): Έλτον, Σαπουνάρου (80΄ Τόμας Κόστα), Μπρούνο Αλβες, Ρολάντο, Τσισόχο, Λούτσο Γκονζάλες (31΄ Μαριάνο Γκονζάλες), Φερνάντο, Ραούλ Μεϊρέλες, Λισάντρο Λόπες, Χουλκ, Ροντρίγκες (64΄ Φαρίας).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σερ Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Ο΄ Σέι, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Αντερσον (78΄ Σκόουλς), Κάρικ, Ρονάλντο, Γκιγκς, Μπερμπάτοφ (69΄ Νάνι), Ρούνεϊ.

Οι ημιτελικοί

Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) – Αρσεναλ (Αγγλία)  

Μπαρτσελόνα (Ισπανία) – Τσέλσι (Αγγλία)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης