Το Ιράν θα αντιγράψει το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου RQ – 170 που αναχαίτισε την περασμένη εβδομάδα και στη συνέχεια θα εξοπλίσει με αυτό τις δυνάμεις του, όπως δήλωσε σήμερα Ιρανός κοινοβουλευτικός τον οποίο επικαλείται η κρατική ιρανική τηλεόραση.

«Βαίνουμε προς την ολοκλήρωση της αποκρυπτογράφησης των κωδικών του μη επανδρωμένου αεροσκάφους και το προσεχές στάδιο θα είναι η αναπαραγωγή του», δήλωσε ο Παρβίζ Σορουρί αξιωματούχος της κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής για την ιρανική εθνική ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στο προσεχές μέλλον θα είμαστε ικανοί να το παράγουμε εν σειρά», προσέθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας μάλιστα ότι η ιρανική εκδοχή του μη επανδρωμένου αεροσκάφους «θα υπερτερεί» του αμερικανικού.

«Όταν σπάσουμε τους κωδικούς, το Ιράν θα αποκτήσει σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά τις αμερικανικές τεχνικές κατασκοπείας», σημείωσε ο Σορουρί.

«Δεν μπορώ να πω πότε θα γίνει αυτό, αλλά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο», κατέληξε. Η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι οι μονάδες της ηλεκτρονικού πολέμου κατάφεραν στις 4 Δεκεμβρίου να πάρουν τον έλεγχο ενός RQ – 170 Sentinel το οποίο είχε διεισδύσει στον ιρανικό εναέριο χώρο από το Αφγανιστάν και ότι το προσγείωσαν με επιτυχία στο ιρανικό έδαφος, χωρίς να προκληθούν σημαντικές ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης