Ημέρες θείας κατάνυξης είναι αυτές που διανύουμε της μεγάλης εβδομάδας. Το δράμα του Θεανθρώπου συγκλονίζει όλον τον χριστιανικό κόσμο.

Η θυσία του συμβολίζει την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και με την ανάστασή του έχουμε νίκη της ζωής προς τον θάνατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω από όλα ημέρες αγάπης. Μήπως θα πρέπει να το θυμηθούμε;

Τις άγιες ημέρες του Πάσχα καλό είναι να ξεθάψουμε την ανθρωπιά μας και να δείξουμε την αγάπη μας σε όσους την έχουν ανάγκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην σημερινή εποχή η τεχνολογία και τα υλικά αγαθά έχουν εισβάλλει στη ζωή μας αφήνοντας απ’ έξω τις έννοιες της ανθρωπιάς, της προσφοράς και της θυσίας.

Ας κοιτάξουμε γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη. Προσφέρετε τους τον οβολό σας, ένα πιάτο φαγητό ή πείτε τους μια καλή κουβέντα.

Θα πιάσει τόπο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Εξάλλου είναι φαρισαϊσμός να αποκαλούμαστε καλοί χριστιανοί πίσω από το αλεξίσφαιρο τζάμι μας που δεν επιτρέπουν να φτάσει στα αυτιά μας ο ήχος από ένα πεινασμένο παιδάκι ή έναν μοναχικό ηλικιωμένο.

Λάβετε μέρος σε ομάδες που οργανώνουν συσσίτια για άπορους, δώστε χρήματα στην Action Aid προκειμένου να ταϊσει τα μωρά της μια μητέρα από τις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Επισκεφτείτε παιδιά σε ορφανοτροφεία που έχουν ανάγκη από ένα «φιλί» ζωής και μια ζεστή αγκαλιά.

Τέλος ξοδέψτε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σας για να κρατήσετε συντροφιά σε αρρώστους ή ακόμη και σε απόκληρους της ζωής που περνούν το υπόλοιπο της ζωής τους σε ξενώνες…

Αλλά ακόμη κι αν δεν έχετε χρόνο για όλα τα παραπάνω αρκεί την επόμενη φορά που θα δείτε τον μοναχικό ηλικιωμένο κύριο του κάτω ορόφου να τον χαιρετίσετε με ένα πλατύ χαμόγελο ή να του προσφέρετε από τα κουλουράκια που φτιάξατε…

Μια κουβέντα πολλές φορές γιατρεύει πιο γρήγορα μια πληγωμένη ψυχή από το πιο δραστικό φάρμακο. Η αγάπη που δίνετε επιστρέφετε, αυτό είναι σίγουρο.

Άγιες Ημέρες είναι, που ξέρετε γίνονται και θαύματα!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης