Η φημισμένη Βερολινέζικη θεατρική ομάδα της Σαουμπίνε επιστρέφει φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών με την «Λυσσασμένη γάτα» του Τένεσι Γουίλιαμς, σκηνοθετημένη από το γνωστό Γερμανό σκηνοθέτη και διευθυντή της Σαουμπίνε Τόμας Οστερμάγιερ

Το θεατρικό έργο του Τένεσι Γουίλιαμς αποτελεί ένα σχόλιο πάνω στον παρηκμασμένο αμερικανικό Νότο, με επίκεντρο μια οικογένεια που πλήττεται από την ανειλικρίνεια και την υποκρισία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο  γράφτηκε το 1955, απέσπασε το Βραβείο Πούλιτζερ δραματουργίας και πρωτοανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ σε σκηνοθεσία Ηλία Καζάν.

Την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της παράστασης και την σκηνοθεσία του Τόμας Οστερμάγιερ υποστηρίζει πειστικά μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών του γερμανικού θεάτρου (ανάμεσά τους η Κίρστεν Ντένε και ο Γιόζεφ Μπίερμπιχλερ).

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στη Σαουμπίνε στις 30 Ιανουαρίου του 2007 και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον γερμανικό Τύπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σαουμπίνε του Βερολίνου έγινε γνωστή για την πρωτοποριακή της προσέγγιση στο θέατρο. Από το 1962 που ιδρύθηκε, πολλοί γνωστοί σκηνοθέτες ανέβασαν παραστάσεις που άφησαν εποχή. Ο θίασός της έχει επανειλημμένως περιοδεύσει στο εξωτερικό, ενώ οι παραγωγές της και οι σκηνοθέτες της έχουν λάβει πολλά θεατρικά βραβεία. Από το 1999 καλλιτεχνικός διευθυντής της Σαουμπίνε είναι ο Τόμας Οστερμάγιερ (έγινε διευθυντής σε ηλικία μόλις 29 ετών), ο οποίος και συνέχισε την παράδοση της προσέγγισης των κλασικών κειμένων με σύγχρονο και κριτικό τρόπο. Ταυτόχρονα με τα έργα των κλασικών του θεάτρου η Σαουμπίνε έχει προωθήσει τις δουλειές νέων συγγραφέων τόσο από τη Γερμανία, όσο και από το εξωτερικό.

 

30 Ιουνίου, 1 & 2 Ιουλίου 2008, 21:00  

Πειραιώς 260, Χώρος Δ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης