Κλιμάκωση της βίας παρατηρείται τις δύο τελευταίες ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ να πραγματοποιούν επιδρομές το απόγευμα της Πέμπτης και τα ξημερώματα της Παρασκευής, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί εκτόξευση ρουκετών προς το νότιο τμήμα του Ισραήλ από μαχητές της Χαμάς.

Την Πέμπτη, ισραηλινό αεροσκάφος βομβάρδισε αυτοκίνητο σε πολυσύχναστο δρόμο της Γάζας, προκαλώντας τον θάνατο του οδηγού και του συνοδηγού, τραυματίζοντας παράλληλα αρκετούς περαστικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε νέα εκτόξευση ρουκετών από Παλαιστίνιους, ορισμένες από τις οποίες προσγειώθηκαν κοντά στην πόλη Μπιρσίμπα, με την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ να απαντά με επιδρομή, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, σε στρατιωτικό καταυλισμό της Χαμάς μέσα στην πόλη της Γάζας.

Στη διάρκεια της επίθεσης, ένας άμαχος έχασε τη ζωή του και 13 ακόμα τραυματίστηκαν, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά.

«Το Ισραήλ κλιμακώνει τη βία στην περιοχή και καθιστούμε την κυβέρνηση του υπεύθυνη γι αυτό το έγκλημα», εξήγησε σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Fawzi Barhoum.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά και την ανταλλαγή περισσότερων από 1.100 Παλαιστίνιων κρατουμένων με τον φυλακισμένο δεκανέα του ισραηλινού στρατού, Gilad Shalit, είχε παρατηρηθεί μείωση των επιθέσεων μεταξύ των δύο εμπλεκόμενων πλευρών.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης