Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας αθώωσε από την κατηγορία της μη καταβολής δεδουλευμένων τα δύο μέλη του Δ.Σ της εταιρείας Γερολυμάτος Cosmetics, η οποία ανήκε στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Το δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό που προέβαλαν οι κατηγορούμενοι Κώστας Χρηστίδης και Φρανς Σέκουλα ότι δεν είναι οι ίδιοι νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας και προχώρησε στην απαλλαγή τους.

Ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε όμως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να εντοπιστούν οι νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας προκειμένου να σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους. Τα δύο μέλη του Δ.Σ. της Γερολυμάτος Cosmetics είχαν συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα μετά την καταγγελία εργαζομένων, ότι η εταιρεία επιχείρησε να προβεί στην απόλυση του προσωπικού της (330 εργαζόμενοι) χωρίς την καταβολή αποζημίωσης, χρησιμοποιώντας το τρικ της διαλείπουσας απασχόλησης μία ημέρα την εβδομάδα και μάλιστα κατ’ οίκον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της εταιρείας ότι δεν έχει πλέον αντικείμενο εργασιών αφού έχασε τα συμβόλαια με τις La Prairie και Procter & Gamble. Εν τω μεταξύ χθες τα δύο μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας που απολογήθηκαν στον ανακριτή για κλοπή σε βαθμό κακουργήματος αφέθηκαν ελεύθεροι με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγυοδοσία 100.000 ευρώ ο καθένας. Η κατηγορία αφορά την καταγγελία εργαζομένων ότι πήραν από τις αποθήκες της εταιρείας εμπορεύματα αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης