Η ένταξη ακόμα ενός έργου στο ΕΣΠΑ «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Χωρικής Ενότητας Θεσσαλίας», αποφασίστηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η ένταξη στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στη Θεσσαλία», Κωδικό Θεματικής Προτεραιότητας 53 «πρόληψη κινδύνων» του έργου «Προστασία -διευθέτηση κοίτης Σοφαδίτη πόταμου», προϋπολογισμού 1.820.000 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Σοφάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Το έργο αυτό είναι σημαντικής αξίας για τους Σοφάδες. Αφενός μεν προστατεύεται η κοίτη του ποταμού και αφετέρου θωρακίζεται ο οικισμός από πλημμυρικά φαινόμενα. Έτσι επιτυγχάνεται η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος».

Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξής του στο πρόγραμμα και την υποβολή από τον Φορέα του στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή των τευχών δημοπράτησης για προέγκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης