Λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση Κορυφής στη Βόννη της Γερμανίας με θέμα την ασφάλεια στο Αφγανιστάν και την πορεία των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Ταλιμπάν, αρκετοί είναι αυτοί στην ασιατική χώρα που ζητούν να τεθεί προς συζήτηση και το θέμα της φτώχειας το οποίο πλήττει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η εμπόλεμη κατάσταση την τελευταία δεκαετία στο Αφγανιστάν έχει αναγκάσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Σχεδόν μισό εκατ. άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους εξαιτίας της βίας και των άσχημων συνθηκών διαβίωσης καθώς εκτός των άλλων η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το χειρότερο κύμα ξηρασίας των τελευταίων δεκαετιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για σχεδόν τρία χρόνια ζούμε μέσα σε σκηνή. Το μόνο που ζητάμε είναι η διεθνής κοινότητα και ο πρόεδρος της χώρας να μας παρέχει τροφή και ένα στεγνό καταφύγιο», αναφέρει ο Mohammad Ibrahim, εκπρόσωπος οργάνωσης για τις προσφυγικές οικογένειες του Αφγανιστάν.

Το Πακιστάν έχει αποφασίσει να απέχει από τη συνάντηση μετά τη φονική επιδρομή ελικοπτέρων του ΝΑΤΟ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 24 πακιστανοί στρατιώτες.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Αφγανιστάν: Επειγόντως… «ζεστό χρήμα», Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011, 05:38

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης