Συνάντηση με τον Σέρβο υπουργό Εξωτερικών Βουκ Γέρεμιτς είχε την Παρασκευή ο Σταύρος Δήμας. Κατά τη συνάντησή τους οι δύο υπουργοί μίλησαν για τις διμερείς σχέσεις, ενώ ο κ. Δήμας τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, υποδεχόμενος τον κ. Γέρεμιτς, τόνισε τους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ Ελλήνων και Σέρβων.

Για τον απευθείας διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου – Πρίστινας ανέφερε ότι η Αθήνα στηρίζει αυτή τη διαδικασία, ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου και ότι θα ακολουθήσουν και άλλα προς αυτή την κατεύθυνση. Αναφορικά με τα επεισόδια στο Bόρειο Κόσοβο εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να αποθαρρύνονται αυτού του είδους οι επιθέσεις και ότι η σερβική κυβέρνηση εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Από την πλευρά του ο κ. Γέρεμιτς ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν διαφορές απόψεων όταν πρόκειται για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας – Σερβίας αλλά και για τις σχέσεις της ευρύτερης περιοχής μας και της Ευρώπης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι «η σημερινή συγκυρία δεν είναι η πρώτη κρίση που πλήττει τα Βαλκάνια, ασφαλώς δεν θα είναι και η τελευταία, όμως, ένα κοινό σημείο ήταν ότι Ελλάδα και Σερβία ήταν πάντοτε στην ίδια πλευρά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης