Στο δρόμο της Εθνικής μας θα βρεθεί για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση Euro η Ρωσία.

To αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, το 2004, γνώρισε από τους Ρώσους την πιο «γλυκιά» ήττα της ιστορίας του, καθώς το γκολ του Ζήση Βρύζα, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 2-1, «σφράγισε» την παρουσία του στην φάση των νοκ-άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωπες τέσσερα χρόνια αργότερα, στο Euro 2008, που φιλοξενήθηκε στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Η ήττα με 1-0, που γνωρίσαμε στη δεύτερη αγωνιστική της συγκεκριμένης διοργάνωσης όμως μόνο… γλυκιά δεν ήταν αυτή τη φορά, καθώς σήμανε τον αποκλεισμό της ομάδας μας από τη συνέχεια, εν αντιθέσει με την ομάδα του Χίντινγκ, η οποία προσφέροντας επιθετικό ποδόσφαιρο, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η αντίπαλος της Εθνικής μας εξασφάλισε την πρόκριση στα τελικά του Euro 2012 ως πρώτη (συγκεντρώνοντας 23 πόντους) του δεύτερου γκρουπ των προκριματικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προπονητής της είναι ο Ντικ Άντβοκατ, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της στις 17 Μαϊου 2010, ενώ από το ρόστερ της ξεχωρίζουν οι Άρσάβιν, Παβλιουτσένκο, Πογκρέμπνιακ και Μπιλιαλέντινοφ.

Τελευταία φορά που η Εθνική μας αντιμετώπισε τη Ρωσία ήταν στις 11 Νοεμβρίου σε φιλική αναμέτρηση στο «Καραϊσκάκη», όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες:

Ακινφέεφ
Μαλαφέεφ
Ριζίκοφ 

Αμυντικοί:

Γιανμπάεφ
Σίσκιν
Β. Μπερεζούτσκι 
Ιγκνάσεβιτς 
Α. Μπερεζούτσκι
Ιγκνάσεβιτς

Μέσοι:

Γκλουσάκο
Ντζαγκόεφ
Τορμπίνσκι
Ζιρκόφ
Ντενίσοφ
Μπιλιαλέντινοφ
Σεμσόφ
Σιρόκοφ
Ζιριανόφ
Σαμέντοφ
Μπιστρόφ 

Επιθετικοί:

Πογκρέμπνιακ
Αρσάβιν
Κερζάκοφ
Παβλιουτσένκο

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης