Είναι μόλις 9 και 11 ετών. Είδαν με τα μάτια τους τον πατέρα τους να αρπάζει ένα αλυσοπρίονο και να κόβει τα χέρια και τα πόδια της μητέρας τους. Κι όμως ζητούν εκείνον.

Τα δύο παιδιά, που είχαν την ατυχία να γίνουν αυτόπτες μάρτυρες αυτής της αποτρόπαιης πράξης, βρίσκονται σε καλά χέρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέλη του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους. Προς το παρόν, φιλοξενούνται σε ειδικό χώρο, όπου παρακολουθούνται από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Τα παιδιά παραμένουν σε κατάσταση σοκ. Τα βράδια ξυπνούν κάθιδρα και ουρλιάζουν, στα αλβανικά, καθώς δε μιλούν ελληνικά.

Μεγάλη εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι μέσα στη φρίκη και την ταραχή που βιώνουν ζητούν τον πατέρα τους, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη «zougla.gr» ο πρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Γιαννόπουλος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Αναμφισβήτητα, τα παιδιά θα πρέπει πρώτα να ηρεμήσουν, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Συνήθως, εξηγεί στη «zougla.gr» ο ψυχίατρος Μανώλης Μυλωνάκης, ένα τέτοιο ανατριχιαστικό θέαμα, μια τέτοια εμπειρία, μόνο φρίκη και αποστροφή θα μπορούσε να προκαλέσει. Η αντίδραση των δύο παιδιών είναι πέρα από κάθε λογική. Όπως πέρα από κάθε λογική ήταν και η πράξη του πατέρα τους.

 

Τι ήταν όμως αυτό που οδήγησε το δράστη σε αυτή την ανατριχιαστική ενέργεια; 

Το χρονικό της φρίκης

Με τα δύο του παιδιά στο αυτοκίνητο, ο 39χρονος Αλβανός ταξίδεψε από τη Βέροια μέχρι την Καλαμάτα για να συναντήσει την 30χρονη εν διαστάσει σύζυγό του. Τα παιδιά που ζουν μόνιμα με τους γονείς τους στην Αλβανία ήταν χαρούμενα, γιατί θα έβλεπαν και τους δύο τους γονείς.

Ο δράστης προσπάθησε να πείσει τη γυναίκα του να γυρίσει πίσω. Εκείνη αρνήθηκε και άρχισε ο καβγάς. Τυφλωμένος από έρωτα και μίσος, βγήκε από το διαμέρισμα, κατέβηκε στο αυτοκίνητο, πήρε ένα αλυσοπρίονο που είχε στο χώρο των αποσκευών και επέστρεψε για να προβεί σε μια πράξη που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Στη συνέχεια άρπαξε τα παιδιά, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του κι έφυγε.  

Οι περίοικοι άκουσαν τις κραυγές πόνου της γυναίκας και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Καθώς ερχόταν το περιπολικό, «συναντήθηκε» με τον 39χρονο, ο οποίος τους είπε ότι είχε τραυματίσει σοβαρά τη γυναίκα του.


Το διαμέρισμα στην Καλαμάτα όπου έμενε η 30χρονη

Οι αστυνομικοί βρήκαν τη γυναίκα αιμόφυρτη, χωρίς να έχει τις αισθήσεις της και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Καλαμάτας. Η 30χρονη διακομίστηκε με στρατιωτικό αεροσκάφος στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Στις καταθέσεις του, ο δράστης δήλωσε μετανιωμένος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «καλύτερα να είχα αυτοκτονήσει εγώ, παρά αυτό που έκανα». Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «μακάρι να γίνει καλά και ας μου πάρει τα παιδιά».

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Η 30χρονη γυναίκα υπεβλήθη σε μια εξαιρετικά πολύπλοκη, δύσκολη και πολύωρη επέμβαση ανασυγκόλλησης των άνω και κάτω άκρων της, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «επιστημονικός άθλος».  

Η κατάστασή της κρίνεται σταθερή. Οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι, καθώς περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάστασή της μετεγχειρητικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης