Για την πορεία του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη μίλησε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Wind o Μιχάλης Πελεκάνος. Ο γκαρντ των «ερυθρόλευκων» είπε πως στον Ολυμπιακό αξίζει η πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, ενώ για το Final-4 του Βερολίνου τόνισε πως κάθε παιχνίδι θα αντιμετωπιστεί ανάλογα, όταν έρθει η ώρα του.

 «Είναι πολύ σημαντικό το ότι ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Είχε να το κάνει από τη σεζόν 1999-00, συνεπώς πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο. Θα έχουμε πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Αλλιώς αυτό το αβαντάζ δεν θα έχει σημασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ότι έχουμε κάνει μόνο μία ήττα σε 24 αγώνες νομίζω ότι είναι κάτι που λέει πολλά. Χάσαμε ένα παιχνίδι από τον Παναθηναϊκό και πολλοί πίστεψαν πως δεν θα τα καταφέρουμε και φέτος, όμως από τότε άλλαξαν πολλά. Δεν κάναμε άλλη ήττα, κάναμε σερί και φυσικά κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό στην έδρα μας. Θεωρώ ότι μας αξίζει η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, πήραμε αυτό που δικαιούμασταν. Η βαθμολογική διαφορά, άλλωστε, δεν επιτρέπει αμφισβήτηση».

Σε ερώτηση για το αν η κανονική περίοδος τελείωσε για τον Ολυμπιακό, ο Πελεκάνος απάντησε: «Όχι, φυσικά. Δεν πρόκειται να χαλαρώσουμε στα δύο ματς που απομένουν. Το ότι πετύχαμε το στόχο μας στην κανονική περίοδο δεν σημαίνει ότι θα αδιαφορήσουμε για τους αγώνες με τον Πανελλήνιο και το Μαρούσι. Θέλουμε να κάνουμε το 2 στα 2. Αρχίζουμε από το ματς της Μεγάλης Τετάρτης με τον Πανελλήνιο και εν συνεχεία θα περιμένουμε το Μαρούσι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας».

Όσο για το αν είναι κίνητρο για τον Ολυμπιακό να τελειώσει το πρωτάθλημα με μόλις μία ήττα, δήλωσε: «Ναι, το γνωρίζω ότι καμία ομάδα δεν έχει ολοκληρώσει την κανονική περίοδο – τουλάχιστον με τη σημερινή μορφή της Α1 – με μία ήττα, αλλά αυτό δεν αλλάζει το στόχο μας. Δεν μας δίνει επιπλέον κίνητρο ένα ρεκόρ. Ούτως ή άλλως θέλουμε να κερδίσουμε τα ματς που απομένουν, σε κάθε παιχνίδι κυνηγάμε τη νίκη. Κοιτάζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και στο τέλος κάνουμε ταμείο. Το ότι έχουμε ένα καλό ρεκόρ είναι τιμητικό για τον Ολυμπιακό, όμως δεν αλλάζει κάτι στον τρόπο που σκεφτόμαστε. Δεν ψάχνουμε κίνητρο, έχουμε. Κι αυτό είναι η νίκη σε κάθε ματς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, για το Final-4 του Βερολίνου, είπε: «Το φάιναλ φορ αργεί ακόμα, δεν προέχει για μας. Έχουμε μπροστά μας δύο ματς για την κανονική περίοδο της Α1 και μετά ακολουθούν τα πλέι οφ. Το εννοώ ότι κοιτάμε κάθε ματς στην ώρα του. Ξεχωριστά. Αν δεν το κάνουμε αυτό, θα πέσουμε σίγουρα σε κάποια από τις παγίδες που παραμονεύουν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης