Ούτε απέναντι στην Άντερλεχτ κατάφερε να κάνει «σεφτέ» στο φετινό Europa League η ΑΕΚ. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου, η οποία παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της, έχασε με 2-1 από τους Βέλγους στο ΟΑΚΑ, γνωρίζοντας έτσι την πέμπτη της ήττα σε ισάριθμες αγωνιστικές στους ομίλους της διοργάνωσης.

Ο Ζιλέ σημείωσε και τα δύο γκολ των «μωβ» (4′, 36), ενώ για την «Ένωση» είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Σιαλμάς στο 19ο λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για καμία από τις δύο ομάδες, καθώς από τη μία η ΑΕΚ δεν είχε ελπίδες πρόκρισης για τους «32» του Europa League, ενώ στον αντίποδα η Άντερλεχτ είχε ήδη στο… τσεπάκι της το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Παρ’ όλα αυτά οι δύο «μονομάχοι» δεν αντιμετώπισαν το παιχνίδι ως… αγγαρεία και πάλεψαν για τη νίκη, με τους βέλγους να επικρατούν της ελληνικής ομάδας, η οποία παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα ο Κωστένογλου, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Λυμπερόπουλο και Καφέ, ενώ προφύλαξε, ενόψει του αγώνα με την Κέρκυρα τους Δέλλα, Γεωργέα, Κάρλος, Αραμπατζή, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε πολλούς αναπληρωματικούς στο σημερινό παιχνίδι, στο οποίο ντεμπούταρε με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα και ο νεαρός Εγγλέζου.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ (4-2-3-1) ήταν η εξής: Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Εγγλέζου, Μανωλάς, Χέλγκασον και Κοντοές.

Στα χαφ ξεκίνησαν οι Μάκος-Κάλα, στην τριάδα μπροστά τους οι Κλωναρίδης (αριστερά), Γκερέιρο (επιτελικός), Μπερνς (δεξιά), ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Σιαλμάς.

Η Άντερλεχτ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και ευτύχησε μάλιστα να προηγηθεί στην πρώτη αξιόλογη φάση της: στο 4’με τον Ζιλέ, ο οποίος με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή έκανε το 1-0 για την βέλγικη ομάδα.

Οι «κιτρινόμαυροι», παρά τον αιφνιδιασμό τους, βγήκαν στην επίθεση κι αναζήτησαν την ισοφάριση, καταφέρνοντας να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα στο 19΄, όταν ο Σιαλμάς με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1.

Μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και σε μία φάση που δεν «μύριζε» γκολ κατάφεραν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα.

Πιο συγκεκριμένα στο 36’ μετά από σέντρα που έγινε από αριστερά, και πάλι ο Ζιλέ, αυτή τη φορά με κεφαλιά, έκανε το 2-1 για την ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κωστένογλου πέρασε στο παιχνίδι τους Βάργκας και Μπέλεκ, ενώ στο 63΄μπήκε στο παιχνίδι και ο Λενάρντο, ο οποίος έδωσε επιθετική πνοή στην ελληνική ομάδα.

Πάντως ο Βραζιλιάνος σε δύο ανεπανάληπτα τετ α τετ στο 66’ και στο 80’ δεν μπόρεσε να πετύχει την ισοφάριση για την ΑΕΚ, η οποία μάλιστα κινδύνευσε να δεχτεί και τρίτο γκολ στο 88΄, όταν η μπάλα μετά το τακουνάκι του Ντε Σούτερ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.

Κίτρινες: Κοντοές, Λεονάρντο – Ζιλέ

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Μανωλάς, Χέλγκασον (46΄ Βάργκας, 63΄ Λεονάρντο)), Κοντοές, Καλά, Ενγκλέζου, Γκερέιρο, Μάκος, Μπερνς (46΄ Μπέλεκ), Κλωναρίδης, Σιαλμάς

Άντερλεχτ (Αριελ Γιάκομπς): Προτό, Σαφάρι (54΄ Οντόι), Γιουχάζ, Βασιλιέφσκι, Ζιλέ, Κουγιατέ, Μάρετσεκ (71΄ Φερνάντο), Κλιέσταν, Σουάρες (83΄ Ντε Σούτερ), Κανού, Γιοβάνοβιτς

Το πρώτο γκολ της Άντερλεχτ


Το γκολ της ΑΕΚ

Το δεύτερο γκολ της Άντερλεχτ


Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης