Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει και τη φετινή εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών. Η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού Συκεών και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Νεάπολης έχουν προετοιμάσει ένα ποικίλο ψυχαγωγικό πρόγραμμα σε κάθε Δημοτική Ενότητα, καθώς και δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

«Στόχος είναι να στολίσουμε τον δήμο και να φωτίσουμε τις καρδιές μας, να προσφέρουμε έμπρακτα την αγάπη και την αλληλεγγύη μας σε όσους δοκιμάζονται σκληρά, αλλά και να οπλιστούμε με μεγαλύτερη δύναμη για όσα έρχονται» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έναρξη θα γίνει την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην έδρα του νέου δήμου, τη Δ.Ε. Συκεών, και συγκεκριμένα στο πάρκο Ελπίδος στις 19:00 το απόγευμα. Συμμετέχουν οι Φιλαρμονικές των Δ.Ε. Νεάπολης και Συκεών, η χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών και ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών, ενώ πολύχρωμα πυροτεχνήματα θα σημάνουν την ώρα που ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει δωράκια στους μικρούς του φίλους.

«Ως δημοτική αρχή αυξάνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και διευκολύνσεις μέσω των θεσμών και δομών πρόνοιας και υλοποιούμε προγράμματα ευρείας κοινωνικής φροντίδας, ώστε οι συμπολίτες μας να μην αισθάνονται μόνοι, να τους δίνονται ευκαιρίες και να απολαμβάνουν τη συμβουλευτική υποστήριξη και την προστασία του δήμου τους» τονίζει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και προσθέτει: «Η αγάπη για τον τόπο μας μάς έχει οδηγήσει εδώ και χρόνια στην απόφαση και δέσμευση να είμαστε έτοιμοι να ανταποκρινόμαστε με αποφασιστικότητα στις προκλήσεις κάθε εποχής, να δημιουργούμε τις προοπτικές που αξίζουν στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών και να είμαστε χρήσιμοι στους ανθρώπους του. Ευχόμαστε το 2012 να φέρει θετικές αλλαγές στη χώρα μας και να επικρατήσουν οι αξίες της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, του πολιτισμού, της ισότητας και της διαφάνειας. Ευχόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους υγεία, περισσότερες ευτυχισμένες στιγμές και καθετί καινούργιο που θα ’ρθει στη ζωή τους να είναι ευχάριστο και ελπιδοφόρο. Χρόνια Πολλά…».

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου:

Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δένδρου στη Δ.Ε. Πεύκων.

Συμμετέχουν η Φιλαρμονική της Δ.Ε. Νεάπολης και η Παιδική Χορωδία του ΚΔΑΠ της Δ.Ε. Πεύκων. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή (αύλειος χώρος 3ου Δημοτικού Σχολείου).
Σιντριβάνι (Παπανικολάου με Ειρήνης), 18:30.

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου:

Φωταγώγηση Δένδρου της Αγάπης στη Δ.Ε. Νεάπολης.

Για 7η χρονιά με πρωτοβουλία των μελών των ΚΑΠΗ του δήμου, ανάβουμε τα φώτα στο Δέντρο της Αγάπης και συγκεντρώνουμε δώρα και τρόφιμα για να ενισχύσουμε 40 άπορες οικογένειες του δήμου μας και την ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική οργάνωση «ΑΡΣΙΣ», για τις ανάγκες λειτουργίας του Ξενώνα Προσωρινής Φιλοξενίας Ανηλίκων «Το Σπίτι της Άρσις» και του Ξενώνα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι οι ξενώνες λειτουργούν στον χώρο της πρώην παιδόπολης Άγιος Δημήτριος, σε κτήρια που παραχωρήθηκαν από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το «Σπίτι της Άρσις» αφορά σε ξενώνα βραχείας φιλοξενίας και των δύο φύλων και απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους θύματα παραμέλησης, κακοποίησης, παράνομης εμπορίας και διακίνησης, καθώς και παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω οικογενειακών ή κοινωνικοοικονομικών συνθηκών. Φιλοξενεί ανήλικα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας κυρίως από 9 έως 16 ετών. Παράλληλα, λειτουργεί και δεύτερος Ξενώνας Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Αιτούντων Άσυλο, ο οποίος φιλοξενεί 30 ανηλίκους εφήβους.

Στην εκδήλωση μετέχει η Φιλαρμονική του 1ου-6ου Συστήματος Προσκόπων Νεάπολης, η Φιλαρμονική της Δ.Ε. Νεάπολης, η χορωδία ΚΑΠΗ της Δ.Ε. Νεάπολης, η χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης και ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών.

Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι), 20:00.

«Ταξιδεύοντας στα παραμύθια του τότε»

Θεατρική παράσταση από τις Ομάδες Χορωδίας των ΚΑΠΗ και τη Θεατρική Ομάδα «Ταξίδι Ονείρου», σε συνεργασία με την Ομάδα Θεάτρου του ΚΑΠΗ.

Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Δ.Ε. Συκεών, 18:30.

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου:

Εκδήλωση στη Δ.Ε. Άγιου Παύλου.

Συμμετέχουν η Φιλαρμονική της Δ.Ε. Νεάπολης και η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου της Δ.Ε. Αγίου Παύλου.

Πλατεία Ειρήνης (Αθ. Διάκου και Ειρήνης), 19:00.

Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου:

Τουρνουά Αγάπης.

Τα παιδιά των ομάδων ποδοσφαίρου των ΚΔΑΠ Νεάπολης-Συκεών δίνουν φιλικούς αγώνες με άλλες ομάδες, με σίγουρο νικητή την αγάπη. Το μόνο που ζητούν από τους φιλάθλους είναι να προσφέρουν τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες του δήμου.

Δημοτικό Στάδιο περιοχής Στρεμπενιώτη, από τις 09:00 π.μ.

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου:

Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar με κατασκευές που επιμελήθηκαν τα μέλη του Πολυδύναμου Κέντρου Νεολαίας της Δ.Ε. Νεάπολης. Τα έσοδα θα διατεθούν στο ΚΔΑΠ –ΜΕΑ της Δ.Ε. Νεάπολης.
Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Δ.Ε. Νεάπολης, 18:00.

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου:

Παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Δ.Ε. Συκεών.

Πολιτιστικό Κέντρο, 18:30.

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου:

Παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Δ.Ε. Αγίου Παύλου.
Κλειστό Γυμναστήριο Αγ. Παύλου, 18:30.

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου:

Παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Δ.Ε. Νεάπολης.

Συμμετέχουν οι φιλαρμονικές του Δημοτικού Ωδείου και του 1ου-6ου Συστήματος Προσκόπων Νεάπολης και παιδιά της Σχολής Χορού της ΚΟ.ΔΕ.ΔΗΝ.

Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι), 11:00 π.μ.
 
Χριστουγεννιάτικη συναυλία των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου της Δ.Ε. Αγ. Παύλου, με τη συμμετοχή παιδιών των ΚΔΑΠ Νεάπολης-Συκεών. Αίθουσα συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Δ.Ε. Αγίου Παύλου, 18:00.

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου:

«Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι», «Το κατεργάρικο αστεράκι» και «Φρικαντέλα η μάγισσα»
Θεατρικές παραστάσεις από τα Θεατρικά Εργαστήρια για παιδιά δημοτικού της Δ.ΚΕΚΠ.Π. Συκεών
Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Δ.Ε. Συκεών, 20:00.

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου:

Κάλαντα από τη Θράκη, τη Μακεδονία και την Καππαδοκία της Μικράς Ασίας και παιδική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Δ.Ε. Νεάπολης, 18:00.

«Καρυοθραύστης», παράσταση από τα Θεατρικά Εργαστήρια για παιδιά δημοτικού της Δ.ΚΕ.ΚΠ.Π.Σ.
Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Δ.Ε. Συκεών, 8μ.μ.

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου:

Χριστουγεννιάτικη συναυλία των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου της Δ.Ε. Συκεών. Συμμετέχουν η ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου της Δ.Ε. Νεάπολης και παιδιά των ΚΔΑΠ Νεάπολης-Συκεών.
Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Δ.Ε. Συκεών, 19:30

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου:

«Γεύσεις πολιτισμού»

Γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη. 2ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών, 7μ.μ.

Διευθύνσεις:
Δημοτικό Ωδείο Δ.Ε. Αγίου Παύλου (Πρ. Β. Μυρώνη 2), 2ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών
(Οδυσσέως Φωκά 17), Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Δ.Ε. Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων), Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Αμασείας 21, Νεάπολη), Πολιτιστικό Κέντρο Δ.Ε. Συκεών (Κομνηνών 38), 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων (Ειρήνης 1), Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας Νεάπολης (Ζάκκα 25), Κλειστό Γυμναστήριο Αγ. Παύλου (Τέρμα Ανθέων).

Πληροφορίες:
2313 – 313125, -126, -127

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης