Τουλάχιστον έξι άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκαν σήμερα σε ένα απομακρυσμένο αφγανικό χωριό, από αεροπορικούς βομβαρδισμούς των συμμαχικών δυνάμεων στη διάρκεια της νύχτας.

Ωστόσο, οι αμερικανικές δυνάμεις ανέφεραν ότι στόχος τους ήταν μόνο ένοπλοι. Οι θάνατοι αμάχων από τις επιθέσεις ξένων στρατευμάτων που καταδιώκουν Ταλιμπάν έχει γίνει αιτία έντονης διένεξης μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των δυτικών υποστηρικτών της και έχει υπονομεύσει την υποστήριξη της παρουσίας δυτικών δυνάμεων στην ασιατική χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σημερινή επίθεση σημειώθηκε σε μία απομακρυσμένη δασώδη περιοχή, στην επαρχία Κουνάρ, η οποία συνορεύει με το Πακιστάν και προσφέρει ιδανική κάλυψη για τους αντάρτες που μάχονται την υποστηριζόμενη από την Ουάσινγκτον κυβέρνηση της Καμπούλ.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής, Μίζρα Μοχάμαντ, δήλωσε ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν -όλοι άμαχοι, μεταξύ των οποίων ένα 3χρονο κορίτσι και ένα 10χρονο. Ακόμη 16 άτομα, τραυματίστηκαν ενώ καταστράφηκαν τρία σπίτια.

Ο αριθμός των αμάχων, που σκοτώνονται σε επιχειρήσεις των συμμαχικών δυνάμεων που μάχονται τους αντάρτες Ταλιμπάν, αυξάνεται σταθερά και πέρυσι έφθασε σε εκατοντάδες, σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αφγανική κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης