Θύματα του ασυνείδητου πρώην αφεντικού τους έπεσαν δύο ημίαιμα ντόπερμαν στην περιοχή της Ηλείας, τα οποία «έλιωσαν» στην κυριολεξία, με αποτέλεσμα η μόνη λύση να είναι η ευθανασία.

Τα άτυχα σκυλάκια τα εγκατέλειψε ο ιδιοκτήτης τους στην αυλή ενός σπιτιού στην Ηλεία. Για μήνες τα ζώα προσπαθούσαν να επιβιώσουν χωρίς τροφή, κάτω από άθλιες συνθήκες, ελπίζοντας κάποιος περαστικός να τα δει και να τα λυπηθεί. Μάταια όμως. Αποτέλεσμα, να πάθουν προχωρημένη ψωρίαση και η ευθανασία να φαντάζει ως η μόνη λύτρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δυστυχή ζώα εντόπισαν μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου έπειτα από τηλεφωνική κλήση που τους έγινε. Αμέσως κινητοποιήθηκαν και βρέθηκαν στην περιοχή και, όταν αντίκρισαν την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα δύο σκυλιά, έπαθαν σοκ.

Παρ’ όλα αυτά, μπόρεσαν και τα μετέφεραν με ιδιωτικό Ι.Χ. σε κτηνιατρείο του Πύργου, όπου τους δόθηκε τροφή, αλλά η προχωρημένη σήψη στο πρόσωπό τους και ο αβάσταχτος πόνος που είχαν ήταν οι πάρα πολύ σοβαροί λόγοι που οδήγησαν τον κτηνίατρο στην απόφαση να τα υποβάλει σε ευθανασία.

Πηγή: patrisnews

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης