Αναβρασμός επικρατεί στους φορείς του Δημοσίου μετά την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, που οδηγεί στην έξοδο περίπου 20.000 μόνιμους υπαλλήλους, σε πρώτη φάση, καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλοι τον δρόμο της απόλυσης.

Τη δημιουργία σοβαρών κενών στις υπηρεσίες, αλλά και την ύπαρξη αδικιών στο μέτρο επισημαίνουν πάντως οι εργαζόμενοι, ενώ τα προβλήματα εντείνονται με το κύμα μαζικών συνταξιοδοτήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, δεν έχουν εξεταστεί οι αιτήσεις εξαίρεσης των εργαζομένων, οι υπάλληλοι που συμπληρώνουν συντάξιμα χρόνια από δυο Ταμεία -που έχουν διαφορετικό όριο ηλικίας- δεν γνωρίζουν πότε θα συνταξιοδοτηθούν, εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν αν πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται ή όχι, καθώς η εντολή να μην εργαστεί κάποιος από τις 28 Νοεμβρίου -ενώ δεν έχει πάρει διαπιστωτική πράξη- αντίκειται στον νόμο.

Αν με αυτόν τον τρόπο εφαρμοστούν όλα αυτά, δεν θα υπάρχει «αύριο» στο Δημόσιο, οι υπηρεσίες θα αποψιλωθούν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν ούτε στο ελάχιστο τους πολίτες.

Ακούστε τι δήλωσε στο zougla radio ο γ.γ. της ΑΔΕΔΥ, κ. Ηλιόπουλος:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης