Μέχρι και τα ελβετικά ρολόγια κάνουν λάθος, όταν δείχνουν Ελλάδα και ώρα… οικονομικής κρίσης! Κάτι τέτοιο μας λέει -εμμέσως πλην σαφώς- ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του ελβετικού Κοινοβουλίου, Ιωσήφ Ζησιάδης, ο οποίος πέταξε «βόμβα» μεγατόνων στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα για το «πουγκί» των Εθνοπατέρων μας και μετά, με μια στροφή 180 μοιρών, άρχισε να σφυρίζει… κλέφτικα ή μάλλον Άλπικα ή κάλπικα.

Ο Ελβετός βουλευτής άφησε, μεταξύ άλλων, να εννοηθεί ότι πολλοί βουλευτές δεξιοί του ΠΑΣΟΚ (άραγε εννοούσε δεξιά του ΠΑΣΟΚ ή δεξιοί και σοσιαλιστές;) έχουν πάρα πολλά χρήματα στην Ελβετία και ότι η ίδια η Ελβετία έχει προτείνει από το 2005 στην ελληνική κυβέρνηση μια φορολογική συμφωνία για το θέμα των καταθέσεων, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις 6 χρόνια τώρα κωφεύουν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας, με ερώτησή τους στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ζήτησαν να έλθει σε επαφή με τον ομόλογό του στην ελβετική Βουλή, ώστε ο βουλευτής να δώσει πληροφορίες για να ξεκινήσει η έρευνα.

Ο πρόεδρος της Βουλής επικοινώνησε αμέσως με τον βουλευτή Ιωσήφ Ζησιάδη, δυστυχώς όμως ο δείκτης του ελβετικού ρολογιού σταμάτησε για τον «αποκαλυπτικό» βουλευτή στο βράδυ της εκπομπής. Ή μάλλον ο δείκτης πήγε μία ώρα πίσω, ώρα Ελλάδος.

«Δεν είπα εγώ ότι γνωρίζω Έλληνες βουλευτές που έχουν καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες. Δεν είπα εγώ ότι έχω στοιχεία και δεν μπορώ να καταλάβω πώς αποδόθηκαν έτσι. Δεν θυμάμαι και πώς ακριβώς το είχα πει ή και ποιες αλλαγές έγιναν στο μοντάζ» απάντησε ο Ιωσήφ Ζωσιάδης στον Φίλιππο Πετσάλνικο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και ποιος το ’πε, κύριε βουλευτά μας; Η Μαρία η Πενταγιώτισσα; Έχετε κι εκεί στη Ζυρίχη τέτοιες Μαρίες;

Ma, ma, mamma Maria…

Βέβαια, το πιο ωραίο, πέρα και από την… κωλοτούμπα του Ελβετού πολιτικού, είναι η ερώτηση των δύο βουλευτών μας στον Φίλιππο Πετσάλνικο, στον οποίο επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι: «Την Κυριακή 16-11-2011, σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό, στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Παύλου Τσίμα με τίτλο ”Έρευνα”, η οποία τυγχάνει υψηλών ποσοστών τηλεθέασης, περιήλθε σε γνώση εκατομμυρίων τηλεθεατών δήλωση του Βουλευτή του Ελβετικού Κοινοβουλίου Ιωσήφ Ζησιάδη, η οποία αναφέρει…».

Εμ, είπα κι εγώ, πώς το πάθατε και κάνατε τέτοιες «μεγάλες ερωτήσεις»!

Μεγάλο κανάλι, μεγάλη τηλεθέαση, μεγάλος αριθμός τηλεθεατών…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης