Την ετήσια σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών, μονοπώλησαν η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, οι ανησυχίες που προκαλούν τα προβλήματα της αμερικανικής οικονομίας και οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2012.

Η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο και ήταν διάρκειας 45 περίπου λεπτών. Στη σύνοδο ήταν παρόντες επίσης, και η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Κάθριν Άστον, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τϊμοθι Γκάιτνερ και η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τις συζητήσεις, ο Μπάρακ Ομπάμα άσκησε πιέσεις προς τους Ευρωπαίους συνομιλητές του για γρήγορη κι αποφασιστική δράση κατά της κρίσης χρέους και του περιορισμού του κινδύνου της μετάδοσής της και σε άλλες χώρες εκτός Ευρώπης.

Επιπλέον, ο κ. Ομπάμα βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για την κρίση χρέους στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία και τον αντίκτυπό του στις αγορές, ενώ ενισχύονται οι αμφιβολίες για τις εξαγωγές και την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης «Η Ευρώπη πρέπει να δράσει αποφασιστικά»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης