Ένα μέλος της συμμορίας των νεοναζί που κατηγορείται για τη διάπραξη σειράς φόνων στη Γερμανία, φαίνεται να είχε συμμετάσχει σε μια παρέλαση της ακροδεξιάς πριν από τρία χρόνια χωρίς η Αστυνομία να αντιληφθεί την παρουσία του παρά το γεγονός ότι εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης. Αυτό επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild am Sonntag».

Στο «επίμαχο» άρθρο δημοσιεύεται η φωτογραφία μιας γυναίκας, που μοιάζει να είναι η Μπεάτε Τσεπ, 36 ετών, το μοναδικό εν ζωή μέλος μιας ομάδας που κατηγορείται για τον θάνατο εννέα μεταναστών και μιας αστυνομικού το χρονικό διάστημα 2000- 2007.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα αναφέρει πως η Τσεπ φορούσε ένα μαντήλι στο κεφάλι και γυαλιά ηλίου στην πορεία του Οκτωβρίου του 2008, την οποία παρακολούθησαν αστυνομικοί οι οποίοι δεν συνειδητοποίησαν ότι η γυναίκα κατεζητείτο για εγκλήματα κατά συρροή.
Η γυναίκα και τα άλλα δύο γνωστά μέλη της συμμορίας είχαν πάρει πλαστές ταυτότητες το 1998.

Η φωτογραφία είχε δημοσιευθεί από διάφορα Μ.Μ.Ε. μετά την παρέλαση.

Η Τσεπ κρατείται όσο σχηματίζεται σε βάρος της δικογραφία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Εισαγγελείς είπαν το Σάββατο ότι δεν έχουν υπάρχει ακόμα αποδείξεις ότι διέπραξε η Τσεπ κάποια από τις δολοφονίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, η «Bild» έγραψε επίσης ότι βρέθηκε ποσότητα 1,4 κιλού εκρηκτικής ύλης στο γκαράζ της Τσεπ, η οποία προερχόταν από ποσότητα 40 κιλών εκρηκτικών που είχε κλαπεί από αποθήκη του στρατού στην πόλη Γκροσόιτερσντορφ στη Θουριγγία το 1991.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο αν τελικά τα εκρηκτικά χρησιμοποιήθηκαν σε μια βομβιστική επίθεση που έγινε στην Κολονία το 2004, την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει η συμμορία των νεοναζί, κατά το δημοσίευμα.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης