Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι για την 29η και προτελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα ο Ηρακλής επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο «Καυτανζόγλειο». Ο «Γηραιός» άνοιξε το σκορ με τον Επστάιν στο 52’, ενώ στο 76’ ο Γκαρσία έκανε το 2-0. Για τους Αρκάδες μείωσε στο 83’ ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ.

Μόλις στο 5’ ο Ηρακλής κέρδισε πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Κωνσταντινέας σε ανατροπή του Γιάντση από τον Αμπάρη. Ο Παπαστεριανός ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Αμπάρης απέκρουσε και διόρθωσε το λάθος του. Στο 23’ ο τερματοφύλακας των Αρκάδων κράτησε το μηδέν στην εστία του, αποκρούοντας την προσπάθεια του Ντένις Επστάιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 52’ από λάθος της άμυνας του Αστέρα ο Επστάιν έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και με σουτ έπιασε το σουτ και ο Ψωμάς άθελά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (1-0).

Το παιχνίδι τελείωσε περίπου 15 λεπτά πριν τη λήξη του, όταν ο Γκαρσία με σουτ έκανε το 2-0 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Επτά λεπτά πριν το τέλος ο Τσέζαρεκ έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς, καθώς μείωσε σε 2-1.

Κίτρινες κάρτες: Επστάιν, Μάρτος – Ψωμάς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηρακλής (Χρήστος Ζίφκας): Κοβαλέφσκι, Κατσαμπής (73΄ Σαρακατσάνος), Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Γιαννούλης, Παπαστεριανός, Ιωαννίδης, Κονέ (86΄ Κομβολίδης), Επστάιν (82΄ Καρλόπουλος), Γκαρσία, Γιάντσης.

Αστέρας Τρίπολης (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Φυντανίδης, Ψωμάς, Νταμόντε (71΄ Τσέζαρεκ), Λαδάκης, Αποστολίδης (80΄ Μπαστία), Μιλάνο (46΄ Ζεάν Κάρλος), Φιλομένο, Καούνος.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Χρήστος Ζίφκας: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Η ομάδα μπήκε με πάθος κι έδειξε πόσο πολύ ήθελε τους βαθμούς της νίκης. Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα, αλλά θέλουμε να δείξουμε στους εαυτούς μας, ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Πλέον, εξάλλου, αγωνιζόμαστε χωρίς άγχος και πίεση. Συν τοις άλλοις, η νεαρή ομάδα που βρισκόταν στο γήπεδο έκανε τα πάντα για να κερδίσει. Μιλήσαμε και μου είπε ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του Κονέ. Για μένα, το θέμα θεωρείται λήξαν, από τη στιγμή που έδωσε εξηγήσεις και στους συμπαίκτες του, υποστηρίζοντας ότι έχει τη διάθεση να παίζει στον Ηρακλή».

Νίκος Κωστένογλου: «Η ομάδα είχε οριοθετήσει υψηλότερους στόχους, οι οποίοι προσαρμόστηκαν διαφορετικά, μετά από κάποια προβλήματα. Η ομάδα κατάφερε να μείνει στη Σούπερ Λίγκα, με την βοήθεια των μεγαλοϊδιοκτητών και των ποδοσφαιριστών, αλλά θεωρώ ότι, πλέον, οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί, αναφορικά με τον σχεδιασμό της επόμενης ομάδας. Θα πρέπει να επιλεγούν παίκτες, που θα μπορούν να συνυπάρξουν και, ως πρώτη σκέψη, θέλουμε να επιλέξουμε Έλληνες ποδοσφαιριστές, που θα μπορούν να ενταχθούν σε μια φιλοσοφία. Όσο για το ματς, ο Ηρακλής ήταν καλύτερος από εμάς, προσωπικά ήθελα, όμως, να δω την ετοιμότητα κάποιων παικτών, ήξερα λοιπόν ότι ήταν δύσκολο να παρουσιάσουμε την εικόνα που θα θέλαμε. Μην ξεχνάμε ότι κάποια νεαρά παιδιά έπαιξαν για πρώτη φορά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης