Ο υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ δήλωσε σε στρατιωτικό ραδιόφωνο της χώρας του ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα, αξίζει να πεθάνει και έδειξε με αυτόν τον τρόπο τις λεπτές ισορροπίες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή.

«Στο Νασράλα αξίζει να πεθάνει και ελπίζω ότι αυτοί που ξέρουν τι να τον κάνουν (στο Ισραήλ) θα δράσουν ανάλογα και θα του επιφυλάξουν τη μοίρα που του αξίζει», είπε ο υπουργός Ισραέλ Κατζ, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κατζ έκανε αυτή τη δήλωση, ύστερα από την ανακοίνωση του Αιγύπτιου γενικού εισαγγελέα, Αμπντέλ Μεγκουίντ Μαχμούντ, την Παρασκευή, της σύλληψης 49 ατόμων που σχετίζονται με τη Χεζμπολάχ και θεωρούνται ύποπτοι σχεδιασμού επιθέσεων στην Αίγυπτο.

Ανάμεσα στους 49 συλληφθέντες ήταν και ένα μέλος του κινήματος του Νασράλα, γεγονός το οποίο ο ηγέτης της Χεσμπολάχ παραδέχτηκε την Παρασκευή, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι βρισκόταν σε «αποστολή ανεφοδιασμού», για να βοηθήσει στρατιωτικά τους Παλαιστινίους στη Γάζα στη μάχη τους εναντίον του Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ύστερα από αυτή την παραδοχή του Νασράλα, ο Κατζ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για πράξη πολέμου με την πλήρη έννοια του όρου και το Ισραήλ πρέπει να αντιδράσει ανάλογα και να εξηγήσει κυρίως στη διεθνή κοινότητα ότι η Χεζμπολάχ είναι μία τρομοκρατική οργάνωση που πρέπει να αφοπλιστεί» και πρόσθεσε: «Σήμερα, η Αίγυπτος πρέπει να κατανοήσει ότι η ανάμειξη του Ιράν στη Λωρίδα της Γάζας μέσω της Χαμάς και της Χεζμπολάχ αποτελεί εσωτερική απειλή για το αιγυπτιακό καθεστώς».

Ο Κατζ ολοκλήρωσε τις καυστικές δηλώσεις του, λέγοντας ότι οι ηγέτες της Χαμάς πρέπει να πληρώσουν το τίμημα για τις συνεχιζόμενες εκτοξεύσεις ρουκετών και το λαθρεμπόριο όπλων, ενώ χαρακτήρισε «ψεύτικη» τη διάκριση μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών της συγκεκριμένης οργάνωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης