Δικαστήριο της Βρετανίας απέρριψε το αίτημα του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Silvio Berlusconi, να μην καταθέσει ως μάρτυρας ένας πρώην συνήγορός του, στη δίκη του για διαφθορά. Ο Silvio Berlusconi κατηγορείται ότι δωροδόκησε με 600.000 δολάρια τον David Mills προκειμένου να ψευδομαρτυρήσει σε δίκες του Καβαλιέρε τη δεκαετία του ΄90.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε ξεκινήσει μια μακρόχρονη διαδικασία στη Βρετανία για να εμποδίσει την κατάθεση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του πρώην συνηγόρου του, ο οποίος ζει στο Λονδίνο.
Η κατάθεση του David Mills στο δικαστήριο του Μιλάνου είχε οριστεί για τη Δευτέρα, με τους συνηγόρους του Καβαλιέρε να ζητούν από τη βρετανική δικαιοσύνη να απαγορεύσει προσωρινά την κατάθεση του δικηγόρου εν αναμονή της τελικής απόφασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε το αίτημα, εξηγώντας πως έλαβε επιστολή από την ιταλική εισαγγελία στην οποία αναφέρεται ρητά ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας επιχειρεί «να καθυστερήσει ή να προκαλέσει τον εκτροχιασμό της διαδικασίας».

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης