Την πεποίθησή του ότι το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (NTC) έκανε ό, τι μπορούσε προκειμένου οι περισσότερες φυλές της χώρας να έχουν εκπρόσωπό τους στη νέα κυβέρνηση, εξέφρασε την Τετάρτη ο Mustafa Abdel Jalil.

Ο ηγέτης του NTC υποστήριξε ότι «δεν αποκλείσαμε ούτε περιθωριοποιήσαμε οποιαδήποτε ομάδα ή περιοχή ή εθνότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Λιβύη είναι για όλους. Όλες οι φυλές και οι παρατάξεις πρέπει να θέσουν σε δεύτερη μοίρα τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους για το καλό της χώρας. Πρέπει να πορευτούμε σε μια γραμμή πίσω από αυτή την επανάσταση, που προστατεύθηκε από τον Αλλάχ. Καλούμε όλους να έχουν υπομονή και να αποκηρύξουν το φθόνο και τις μνησικακίες», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, εκπρόσωποι ορισμένων φυλών της Λιβύης διεμήνυσαν πως δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι η σύνθεσή της αναβιώνει τις περιφερειακές και φυλετικές αντιπαλότητες οι οποίες απειλούν την σταθερότητα και την ενότητα της χώρας.

Πάνω από 150 άνθρωποι διαδήλωσαν την Τετάρτη στη Βεγγάζη, φωνάζοντας συνθήματα όπως «όχι σε μια κυβέρνηση των ξένων». Στη διαδήλωση πρωτοστάτησαν μέλη των φυλών Αουάγκι και Μαγαρίμπα, καθώς δεν διορίστηκαν μέλη τους σε σημαντικές θέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαδηλώσεις έκαναν και μέλη των Αμαζίγ, των Βέρβερων της Λιβύης, στην πόλη Τζάντου, στα όρη Ναφούσα.

«Θα πάμε στην Τρίπολη και θα προβούμε σε καθιστική διαμαρτυρία για τους διορισμούς των υπουργών», ανέφερε ένας διαδηλωτής.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης