Την ικανοποίησή του για τον τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη Λιβύη εξέφρασε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε, Ban Ki-moon, τονίζοντας ότι είναι διατεθειμένος να κάνει ό, τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να υποστηρίξει τον πρωθυπουργό Abdel Rahim al Keib.

«H αποστολή του Οργανισμού για την παροχή βοήθειας της Λιβύης θα συνεχίσει να συμβάλει στις προσπάθειες για να αποκατασταθεί η ειρήνη και η ευημερία στη χώρα, που επιθυμεί να γίνει σύγχρονη και δημοκρατική», τόνισε αρχικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, είχε φροντίσει να απευθύνει έκκληση προς το Συμβούλιο Ασφαλείας προκειμένου να παρατείνει την εντολή της αποστολής, που εκπνέει στα τέλη του 2011, για άλλους τρεις μήνες.

Σε αναφορά που υπέβαλλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Ban Ki-moon, εξήγησε ότι «η Λιβύη θα χρειαστεί μακροπρόθεσμη διεθνή υποστήριξη μετά την εμφύλια σύρραξη που τερμάτισε την 42χρονη διακυβέρνηση του Λίβυου Συνταγματάρχη, Muammar Gaddafi».

«Ο λαός της Λιβύης δημιούργησε για τον εαυτό του μια εξαιρετική ευκαιρία και τώρα είναι αντιμέτωπος με εξαιρετικές προκλήσεις», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης